"20 százalékos Szilárd" magánalapítványa építhet fel közpénzből egy sportcsarnokot – a rezsibiztos Fidesz-alelnök kétmilliárdot kap

"20 százalékos Szilárd" magánalapítványa építhet fel közpénzből egy sportcsarnokot – a rezsibiztos Fidesz-alelnök kétmilliárdot kap

A május 25-én tartott csepeli testületi ülésen Borbély Lénárd polgármesternek volt egy előterjesztése, amelyben a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, nevezetesen Német Szilárd (egyébiránt rezsibiztos és Fidesz-alelnök) megbízza és felhatalmazza a Magyar Birkózó Alapítványt, hogy egy 2 milliárd forintos beruházást lebonyolítson. A fent nevezett alapítvány egyszemélyes, alapítója pedig nem más, mint maga Németh Szilárd – derül ki a pofátlanság Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselőjének közleményéből.

A csepeli emberek tulajdonát képező Hollandi út 8. szám alatt lévő ingatlanon tervezik megépíteni a 200 férőhelyes parkolóval ellátott birkózó arénát és rendezvényközpontot. A Fidesz alelnöke örökös jogot kap a terület használatára nem egész 40 millió forintért, holott a telek maga több mint 170 millió forintra lett értékelve.

Egészen mostanáig egy 500 millió forintból épülő csarnok terve volt az asztalon, viszont egy nappal az ülés előtt terjesztették be a hirtelen kétmilliárdosra növekvő beruházás terveit.

A csütörtöki önkormányzati döntés értelmében az a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, vagyis a Németh Szilárd által alapított és a lakhelyére bejegyzett magánalapítvány építtetheti fel közpénzből a csarnokot – ami aztán a tulajdonába is kerül –, aminek döntéseibe sem magyar államnak, sem a birkózószövetségnek sem a csepeli önkormányzatnak nincs beleszólása.

Hírdetés

Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd szerint ez nem jelenthet gondot, mivel Németh Szilárd személye és birkózóelnöki posztja garantálja, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiának otthont adó multifunkcionális csarnok jó kezekben lesz.

Korábban épp a polgármester volt a legnagyobb ellensége annak, hogy bizonyos sporttelepek alapítványi tulajdonban legyenek, erre most kiderült, hogy a dologgal nincs semmi baj, ha az alapítvány a megfelelő emberhez kötődik.

A polgármester a kritikákra válaszul konstruktív javaslatokat kért, amire a képviselők közölték vele, hogy ezek kidolgozására az egyetlen nap nem volt elegendő, lévén egy kétmilliárdos beruházásról beszélünk. Épp ezért kérték a kérdés levételét a napirendről, hogy később dönthessenek róla, ám ezt a javaslatot Borbély Lénárd nem támogatta – számol be az Index.

Németh Szilárdot nem véletlenül hívják 20 százalékos Szilárdnak Csepelen. "Mindenkinek a matematikai tudására bízzuk, hogy mennyi lesz a 20 százaléka a 2 milliárdnak. Felháborító, de ugyanakkor nem meglepő, hogy a rezsibiztos erre a lépésre szánta magát. Jól megtanulta a csepeli MSZP idején a vagyonok átmentését, hiszen ugyanazt játssza el, amit a szocialista vezetés annak idején a Csepel Sporttelep és a csepeli Munkásotthon esetében" – fogalmaz Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »