26 milliárdos tendert nyert Mészáros Lőrinc üzlettársa

26 milliárdos tendert nyert Mészáros Lőrinc üzlettársa

Jól indul az év Mészáros Lőrinc üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfaltnak – derült ki a pénteki uniós közbeszerzési értesítőből.

A közbeszerzés eredménye szerint Szíjj László cége az eredetileg becsült árnál 3 milliárd forinttal drágábban, 26,3 milliárd forintért építheti az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeit. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége. A gyorsforgalmi út 2×2 sávos és 17,6 kilométeres lesz.

A Duna Aszfalt ezen kívül elvitt még egy tendert, Érden majdnem 629 millió forint értékben, a cég feladata útfelújítás autóbuszközlekedés bevezetése előtti teherbírás-növelésének kivitelezése lesz.

Az átlátszó.hu múlt héten összesítette, hogy a kormányközeli vállalkozások mennyi közbeszerzési pénzt nyertek a tavalyi év folyamán. A lap számításai szerint a Top10 cég összesen 2115 milliárdot, és ami ehhez képest még inkább meghökkentő, ebből a Top5 kormánybarát vállalat 1963 milliárd forintot nyert el, egyedül vagy konzorcium tagjaként. A legtöbb tendert Szíjj László vállalkozásai, a Duna Aszfalt és társai vitték el, összesen 606,5 milliárd forintot, de a most alvállalkozóként is bedolgozó Hódútnak és egyéb hozzá kapcsolódó vállalkozásnak is jutott 284,64 milliárd forint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »