8 millió tő GMO kukorica Kecskeméten – Mindent megetethetnek velünk?

8 millió tő GMO kukorica Kecskeméten – Mindent megetethetnek velünk?

Kecskeméten 10 millió forint értékben pattogatott kukoricának való szaporító anyagot(vesszőmagot) foglalt le a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság). A szállítmány az Egyesült Államokból érkezett, a csomagoláson GMO-mentes felirat volt (GMO=genetikailag módosított szervezetek), a benne lévő szaporítóanyag viszont génmódosított volt. A Nébih elrendelte a megsemmisítését és teljes körű kukorica vetőmag átvizsgálást is az országban. Idáig a hivatalos hírt közöltük, van tovább is..

Király Roland családellátóval telefonon beszéltünk, az ő szavait tolmácsolom, ami egyáltalán nem kezelendő magánvéleményként:

„1 hektár 10 ezer négyzetméter. A lefoglalt vetőmag mennyisége 100 hektár vetésére elegendő lett volna a hírek szerint. Tehát 1.000.000 négyzetméteren olyan pattogatott kukoricának való kukoricát termesztettek volna, amit te fogsz megenni kedves olvasó, vagy a gyereked, vagy az anyukád, vagy az unokatesód, vagy a nagymamád..

Zavar ez valakit?!! Szerintem ez egy rendkívül súlyos bűncselekmény, ami történt. Ez akkora mennyiség, amelynél felvetődik a kérdés, hogy tényleg minden hulladékot meg lehet velünk etetni?!

Kérdezem én, hogy:

– miért nem vizsgáljuk át az összes Egyesült Államokból érkező GMO mentesség állítást a termékekben?
– miért nem hívatjuk be azonnal az Egyesül Államok nagykövetét?
– hivatalos és nem hivatalos „nagymagyarkodásaink” közepette hol van a józan paraszti eszünk?
– mi a jó isten kell még egy élelmiszer-forradalom kirobbantásához?

Hírdetés

– hol van az a bizonyos utolsó csepp a pohárból?
– van itt bárki közülünk, aki elhiszi, hogy ez egy kivételes eset az Egyesült Államok részéről az mellett, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azt találta mondani, hogy szerinte gondatlanság volt?
– gondatlanság volt, ez most komoly?? Egy ilyen fontos kérdésben, hogy GMO mentes-e, véletlenül GMO-s terméket találunk???
– a Magyar Tudományos Akadémia(MTA) tudósai mikor fognak nyilatkozni az ügyben? Felelősség? „Where is the love?” – Hol a szeretet?

Csak megjegyezném, hogy egy csomagoló üzem vagy GMO-mentes, vagy nem. Kettő egy helyen sehol a világon nem lehet!

Tehát hamisított és szennyezett élelmiszert küld az Egyesült Államok vetőmag szinten, ami az egyik legsúlyosabb dolog. Hiszen már nem készételt küldenek, hanem olyan vetőmagot, ami az itteni kukoricák genetikáját támadják meg. Létünk alapjait! Ha kukoricát nem is mi fogyasztjuk el, de akkor az állataink fogják. És az állaton keresztül hatnak ránk, mert gondolhatjuk, hogy nem a zsiráfnak szánták.

Ha odamennek hozzád az utcán és jól képen törölnek, arra ideges lennél? És mi van akkor, ha a genetikádat piszkálják meg? A kettő között az a különbség, hogy a pofont fizikailag kihevered, lelkileg bajlódva, de végül feldolgozod. A genetikádba való belepiszkálást viszont sehogy nem védheted ki, és rendkívül súlyos következményei lesznek rád és utódaira.

Gondolkozz!

Király Roland családellátó”


Forrás:magyarfoldre.hu
Tovább a cikkre »