95 millióból bővül az ügyészség autóflottája

Egyedüli jelentkezőként nyerte meg a Porsche Hungária a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség autóbeszerzésére kiírt pályázatát. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a közbeszerzéseken jól szereplő cég a becsült árnál 8 millióval többért, majdnem 95 millióért szállít 20 kocsit az ügyészségnek – írja a 24.hu.

Ebből az összegből 15 darab 5 ajtós nem kombi és 5 darab kombi felszereltségű, az állami normatíva személygépjárművek 7. kategóriájába sorolt felső- és középkategóriájú „szolgálati” személygépjárművet fognak beszerezni. Pontosabban a nomatívában foglaltakat vették alapul, de ezt meghaladó elvárásokat is megjelöltek.

Nem először szerepelt sikeresen a Porsche állami közbeszerzéseken: novemberben Áder János hivatala négy autót vett majdnem 36 millió forintért a cégtől. Októberben pedig nyilvános közbeszerzés nélkül új autókat és buszokat vásárolt a rendőrség a Porschétól.

Gazdaság MN Kihasználta a rendőrség a bevándorlást: kedvenc cégétől vett autókat A válsághelyzetre hivatkozva kerülte meg a közbeszerzést, és vásárolt Mercedes és Suzuki furgonokat.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »