A Balkán felől hódítaná meg Európát az Iszlám Állam

Hivatalos videocsatornáján olyan új videót osztott meg a szervezet, amelyben a kontinens leigázásáról beszélnek balkáni országokból származó harcosai. Internetes oldalán a Nezavisne Novine című boszniai újság elemezte a propagandaanyagot.

„Leigázzuk a keresztény országokat, gyilkolni és mérgezni fogunk, és felszabadítjuk testvéreinket Allah nevében” – üzente az IÁ. A Balkánt olyan helynek írják le, ahol évszázadokig heves harcok dúltak, és amely most a muszlimok új frontja, a „keresztes Európa” elleni védőpajzs lehet.

Az angol nyelvű narráció emellett dicséri az Iszlám Állam harcosait. A felvételen boszniai, koszovói, macedóniai és albániai dzsihadisták is megjelennek. Az egyik férfi, aki a boszniai fegyveres erők egyenruháját viseli, robbantásokra és mérgezésekre biztatja a videót néző harcosokat, de a kilencvenes évek balkáni háborúira is utalás történik, amikor elhangzik, hogy az évek során a muszlim lakosságot ebben a térségben megalázták, és a keresztény Európa azt is megengedte, hogy a muszlimokat úgy gyilkolják le, „mint az állatokat”.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »