A „baloldal” és a zsidóság őrjöng a Szabadság téri emlékmű miatt

A „baloldal” és a zsidóság őrjöng a Szabadság téri emlékmű miatt

„Zseniális belpolitikai húzás volt” – így vélekedik Ungváry Krisztián történész a HVG e heti számában megjelenő interjúban a Szabadság térre tervezett emlékmű ötletéről.

Ungváry Krisztián szerint „akik kitalálták, a legprofibb politikai kalkulációkat végezhették el, ugyanis ki tudták számolni, milyen reakciókat vált majd ki, és ebből milyen politikai profitjuk származik.” Úgy látja: „választási időszakban lenyúlta a Jobbik egyik témáját, így a Jobbik kénytelen beállni a Fidesz mögé az emlékmű ügyében, tehát ebben sem tud ideológiai pozíciót elfoglalni a kormánnyal szemben.

Hírdetés

A Fidesz két „médiumcsatornát” tart fenn: az egyikkel kiszolgálja a potenciálisan jobbikos hardcore szavazókat (Demokrata, Echo Tv, Magyar Hírlap), a másikkal meg a mérsékeltebb, Európával kompatibilis középosztályt (Hír Tv, Heti Válasz). A másik politikai haszna a saját szavazótábor mozgósításában érhető tetten. Mert kit látnak tiltakozni? A baloldalt és a zsidóságot.” Mindettől függetlenül a történész úgy véli: „A kormányt sokszor vádolják azzal, hogy különböző ideológiák rabja. Ezek a vádak alaptalanok. A kormány semmilyen ideológiát nem képvisel a pénzszerzésen kívül.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »