A békére találás ideje Érsekéttyen

A Via Nova Ifjúsági Csoport első ízben szervezte meg húsvétváró rendezvényét a tájházban. Ebben több szervezet is segítségükre volt, mint például a Csemadok, a sportszervezet, a Magyar Közösség Pártja.

Hogy ne csak a botrányokkal teli időszakra gondoljanak!

„Célunk ezzel a rendezvénnyel is, összefogni az embereket, hogy kicsit másra is tudjanak gondolni, ne csak a botrányokkal tarkított elmúlt időszakra, amelyekkel teli volt a sajtó” – mondja Farkas Attila, a helyi MKP elnöke. „A húsvét az öröm, a békére találás ideje, ezért hívtunk mindenkit – gyermekeket, szülőket, nagyszülőket –, hogy közösen hangolódjunk az ünnepi „húrokra”. Reggeltől tojást festünk, most jön a nap fénypontja – az ovisok és iskolások tojásokat keresgélhetnek az udvaron –, de itt vannak a báránykák és nyuszimama is a kicsinyeivel. Szóval, móka és kacagás.”

A tojásfestés bizony nagy odafigyelést igényel

A kicsi bolyhos tapsifüleseket minden gyermek kényeztette

Gyorsan, gyorsan – mindenki a legtöbb tojást próbálta begyűjteni

Szóljunk pár szót a tájházról is, amely nemrég került a helyi Csemadok bérletébe

A most 75 éves Peszeki Pista bácsi ebben a házban látta meg a napvilágot és itt is élte gyerekkorát. A ház még az ő nagyszüleié volt és édesanyja itt is lakott 2014-es haláláig, amikor Pista bácsi a szép parasztházat megörökölte.

„Molnár Tímeával, a Csemadok elnökével beszélgetve jutott eszünkbe a tájház ötlete. Meg is egyeztünk abban, hogy száz évre jelképes egy euróért bérbe adom a házat a kulturális szervezetnek” – meséli Pista bácsi. Innentől kezdve a kétyiek példásan összefogtak – dolgoztak a házon, mindenki adott, amit tudott, ingyen vagy kedvezményesen. Összegyűlt a kiállított holmi is, bár sok minden eredeti berendezés. Tavaly szeptemberben adták át, ünnepélyes keretek között.

A szépen felújított tájházban finomságok is várták a vendégeket

Derekalj. Nem tudja, mi az? Hát ez – mutatja Pista bácsi.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »