A belgiumi muszlimok kétharmada szerint a béke vallása ellenségnek tekint mindenki mást

A belgiumi muszlimok kétharmada szerint a béke vallása ellenségnek tekint mindenki mást

Szakadék van az európai muszlim közösségek csendes többsége (kétharmad) és aktív kisebbsége között – olvasható a Migrációkutató Intézet elemzésében, amely megállapításait szerdán közölték az MTI-vel.

Az Integráció tesztje Brüsszelben című, irányultságát tekintve egyébként balliberális elemzésben a belgiumi, de főként a brüsszeli muszlimok integrációs tendenciáit vizsgálja egy januári felmérés eredményeire építve az intézet. Mint az uniós intézmények és a NATO székhelye, Brüsszel, stratégiai jelentőségű város, amelyben a jelenlegi becslések szerint a muszlimok 2030-ra várhatóan többségbe kerülnek – írták.

Az előző csoporttal szemben van egy aktív kisebbség, amely szilárdan hisz a kulturális és társadalmi elkülönülésben és a konfrontációban, bár ennél nagyobb gondot jelent az e jelenséggel szemben tanúsított passzivitás a csendes többség részéről.

A válaszadók 52 százaléka véli úgy, hogy a terrorizmus legyőzése érdekében az iszlám átfogó reformjára lenne szükség, amely megszabadítaná a jelenleg uralkodó dogmatikus olvasatától, ám 29 százalék tagadja, hogy szükség lenne erre.

Hírdetés

(MTI – Migrációkutató Intézet)

Ausztriai imámok hazug nyilatkozata az iszlámmal kapcsolatban

Újabb videó a londoni terrorellenes muszlim tüntetésről, amely kicsit sem volt megrendezett

Persze hogy nem imádkoztak a terroristákért az imámok: Mohamed és a saría is tiltja, ha "mártírokról" van szó

A muszlim vezetők elhatárolódósdit játszanak az elhasználódott dzsihadisták esetében – de ez is átverés


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »