A belügy- és az igazságügyi miniszterhez fordul a Jobbik M. Richárd miatt

A belügy- és az igazságügyi miniszterhez fordul a Jobbik M. Richárd miatt

Pintér Sándor belügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszterhez fordul a Jobbik, miután kiderült: hiába okozta a gyanú szerint a Dózsa György úti balesetben két ember halálát, nem került előzetes letartóztatásba M. Richárd. A párt szerint a fideszes igazságszolgáltatás szégyene a férfi elengedése.

„Hogyan érezheti magát biztonságban Magyarországon az a törvénytisztelő állampolgár, aki azt látja, hogy a kormánypárti politikusok és oligarchák súlyos korrupciós ügyei mellett szabadlábon járhat-kelhet a két ártatlan ember haláláért felelős drogos bűnöző?” – tette fel a kérdést közleményben Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. 

Mint írta, felháborítónak tartja, hogy egy „kétes hírű, alvilághoz sorolt alak” a baleset után is úgy sétál ki szabadon a hatóságok és az igazságszolgáltatás intézményeiből, mintha mi sem történt volna. „Jogosan merül fel sokakban a kérdés: vajon felsőbb szintről kap-e védelmet a halálos balesetet okozó izomagy, aki mindössze egy hétvégét töltött őrizetben?

A bírói döntés összefüggésben áll-e azzal, hogy M. Richárd jó viszonyt ápol azzal a céggel, amelyik Németh Szilárd, Rogán Antal és a Fidesz rendezvényeit biztosítja?” – fogalmazott Farkas Gergely.

A Jobbik szerint ki kell vizsgálni a Fidesz és az alvilág kapcsolatát, mivel „sorra jelennek meg kormánypárthoz köthető rendezvényeken és akciókon M. Richárdhoz hasonló kétes alakok, akik biztonsági embernek adják ki magukat”. Farkas Gergely hozzátette, „kormányon pedig el fogjuk érni, hogy senki ne élvezhessen kiváltságokat, nem csak egy ilyen egyértelmű és közfelháborodást kiváltó esetben, hanem kisebb súlyú ügyekben sem”.

 

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Hírdetés

Az MSZP közleményben ugyancsak azt írta: Pintér Sándor belügyminiszternek magyarázatot kell adnia arra, mi folyik M. Richárd ügyében.

A párt kiemelte: arra kíváncsiak, hogy

miért nem lépett a rendőrség, amikor M. Richárdot a halálos baleset után egy másik, bérelt autó volánja mögött látták?hogyan történhetett meg, hogy amíg nyomoztak utána, M. Richárd a Seychelle-szigeteken nyaralt?miért nem kell a házi őrizet alatt M. Richárdnak nyomkövetőt viselnie?talán csak nem azért ilyen elnézőek a hatóságok M. Richárddal, mert az ő emberei védték Rogán Antal lakossági fórumát?és milyen kapcsolatban áll Rogán Antal a több embert halálra gázoló M. Richárddal?

Itt az ideje, hogy Pintér Sándor belügyminiszter átfogó vizsgálatot indítson, milyen veszélyt jelent Magyarország számára Rogán Antal, az időnként helikopterező propagandaminiszter ugyanis maga a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat az elmúlt évek nevéhez köthető botrányos ügyeivel: a szerencsejáték-törvénytől az offshore cégeken keresztül értékesített letelepedési kötvényeken át a belvárosi ingatlanpanamáig – emelték ki a közleményben.

http://mno.hu/

Egyébként Rogán Antal is azt nyilatkozta, nem ért egyet M. Richárd házi őrizetével. A miniszterelnöki kabinetfőnököt a Origo azért kérdezte erről, mert korábban, 2013 végén ő volt az, aki a nyilvánosság előtt követelte, hogy a szintén halálos közúti balesetet okozó Eva Rezesová házi őrizet helyett előzetesben várja ki a másodfokú tárgyalását.

Rogán most azt mondta: főleg akkor látná szükségét az előzetesnek, ha a súlyosbító körülmények – mint például a kokainfogyasztás –, megfelelnek a valóságnak. Ugyanakkor különbséget lát a két ügy között: Rezesová szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja befolyással rendelkezett, így kikerült volna a magyar igazságszolgáltatás hatásköréből. Most viszont – véli Rogán – más a helyzet.

Mint lapunk elsőként írta meg, hiába zajlott ellene nyomozás, a kabriós ámokfutó – korábban a kecskeméti maffiaper egyik, 8 év börtönre ítélt szereplője – zavartalanul nyaralhatott súlyos testi sértéssel gyanúsított barátnőjével a Seychelle-szigeteken. A hazatérő férfit szombaton vette őrizetbe a rendőrség.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. A Fővárosi Törvényszék azonban úgy látta, ez kiküszöbölhető a házi őrizettel is. A törvényszék közleményben azt írta: a balesetet követő vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított az esetet megelőzően kokaint fogyasztott. A férfi cselekménye bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondolatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétsége megállapítására lehet alkalmas – tették hozzá.

A helyzetet bonyolítja, hogy a 444.hu szerint M. Richárdnak korrupt rendőrökkel is kapcsolata lehetett, a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozói pedig Gyurma fedőnéven ismerték a férfit. M. Richárd emellett közeli kapcsolatban volt a rendőri korrupciós ügyben szintén érintett K. Konráddal, akinek szekuritis szolgálata május végén Rogán Antal lakossági fórumát biztosította. Ráadásul a 444 úgy tudja, hogy M. Richárd cége viszi azt a Nyugati pályaudvar melletti pizzériát, amelynek korábbi olasz tulajdonosát – a dj-ként is befutott Karmatronicot – magyar alvilági körök félemlítették meg, majd űzték el az országból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »