A bevándorlóbűnözők helyett migránsokat bíráló hozzászólókra vadásznak a svéd hatóságok

Egy 70-es éveiben járó svéd férfit a bíróság 12 ezer svéd korona (kb. 364 357 forint) pénzbüntetésre ítélt, mivel az illető „gyűlöletkeltő” megjegyzéseket tett a muszlimokra. Szörnyűséges tettét az idős nyugdíjas a Facebookon követte el.

A férfi a svédországi Gothenburg városában lakik. A hozzászólás pedig, amelyet egy 4000 taggal rendelkező Facebook-csoport oldalán tett közzé, a következő volt: „Az egyedüli jó muszlim a halott muszlim”. És mintha ez nem lett volna elég, mindennek tetejébe még majmokhoz is hasonlította a hazáját elárasztó muzulmán bevándorlókat.

Svédországban jó pár éve büntetik az úgynevezett „gyűlöletbeszédet”, azonban a migránsválság 2015-ben történt elmérgesedése óta egyre több és több letartóztatás, illetve bírósági ítélet születik a „gyűlöletbeszédre” hivatkozva. Nem is oly rég egy olyan javaslat is napvilágot látott, hogy a „gyűlöletbeszéd” fogalmát terjesszék ki a „gender identitás” védelmére is. (Vagyis ha valaki például becsmérlő szavakkal illetné a magukat nőnek tartó férfiakat vagy férfiként élő nőket, bűncselekményt követne el.)

Hogy mennyire kell vigyázni arra, miket írunk a Facebookon, arra jó példa egy a svédországi Dalarnában lakó, szintén a 70-es éveiben járó hölgy esete is. Ő az alábbi „becsmérlő” megjegyzést tette közzé a Facebookon a migránsokra utalva: „Autókat gyújtanak fel, és az utcán pisálnak és kakálnak.” Az idős hölgy ellen is eljárás indult.

A svéd kormány világossá tette, hogy nem helyesli a tömeges bevándorlás politikájának megkérdőjelezését. Még „feketelista” is létezik immár, melyen a bevándorlást ellenző politikusok, politikai kommentátorok, közismert személyiségek és mások szerepelnek. A büntetésük egyelőre csak az, hogy blokkolták hozzáférésüket svéd Twitter-fiókjukhoz.

Meglepő módon a listán a Svédországba akkreditált izraeli nagykövet is szerepel, aki a következő ironikus megjegyzést fűzte a „listázásához”: „Most, hogy az izraeli Külügyminisztérium és a (svédországi) nagykövetség is le van tiltva – Svédország nyilván sokkal biztonságosabb, főképp, ha tekintetbe vesszük, hogy Irán és mások nincsenek blokkolva (a Twitteren).

A múlt héten több svéd bevándorlásellenes podcastot sikerült töröltetni a Soundcloud nevű oldalról „gyűlöletbeszédre” hivatkozva. Feltevések szerint szélsőbalosok akciójáról van szó.

P. O. – Kuruc.info, források: RinfBreibart


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »