A bíróság megint ránkzúdítja a cigányterrort

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön első fokon felmentette az emberölés kísérlete bűntettének vádja alól azt a két gyilkológépet (az MTI fiatalnak hívja őket), akik az ügyészség szerint késsel megsebesítettek két sportolót (az MTI férfinak hívja őket) egy szigethalmi szórakozóhelyen 2012 szilveszterén.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság által megállapított tényállás alapján a terhelő bizonyítékok sem egyenként, sem összességében nem voltak alkalmasak a vádlott büdöscigányok bűnösségének megállapítására. A vádlottak vallomásai, illetve az egyik sértetti vallomás alapján “a vádlottakat mentő tényállás volt megállapítható” (hogy ott fordult volna föl a bírói tanács!).

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a támadás idején még fiatalkorú cigánybűnöző elsőrendű vádlott, J. János a családjával mulatott a sörözőben. Az emeleti részen búcsúztatta az óévet az ügy két sértettje egy népes társasággal. Éjfél után a két társaság összeszólalkozott, miután a vádlott be akart menni a vécébe, amely tele volt.Dulakodás közben az elsőrendű vádlott hatszor (itt mi a [email protected] lehet a mentő körülmény?!) szúrta meg a sértettet, a szúrások a férfit a mellkasán, az arcán és a lábán érték. Az ügy másodrendű vádlottja társának kiáltására lépett J. János mellé, és gyomron szúrta a másik sértettet (önvédelmből mi?). A dulakodásba a vádlottak és a sértettek társasága is bekapcsolódott.

A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, közülük néhány a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

Az eset után az MTK ökölvívó-szakosztályának honlapja azt írta, hogy az elkövető családja megfenyegette Sávoly családját, hogy vér fog folyni még, ha a sportoló vallomást mer tenni.

hajnalpress


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »