A brit nemzeti statisztikai hivatal szerint 98 ezer magyar él a szigetországban – ennyit a félmillióról…

A brit nemzeti statisztikai hivatal szerint 98 ezer magyar él a szigetországban – ennyit a félmillióról…

Kiadta friss statisztikáit a Nagy-Britanniában élő külföldiekről a brit nemzeti statisztikai hivatal, amelyből az derül ki, hogy a lengyelek után a románok a legnépesebb nem brit népcsoport a szigetországban – írja a BBC.

Az adatok szerint 2016-ról 2017-re 25 százalékkal nőtt a Nagy-Britanniában élő románok száma, elérve a 411 ezret, míg a legtöbb bevándorlót még mindig a lengyelek adják, ők több mint egy millióan élnek az országban. A harmadik legtöbben Írországból érkeznek Nagy-Britanniába, ők 350 ezren vannak, de nem sokkal lemaradva követik őket az indiaiak, 346 ezerrel.

A brit statisztikai hivatal szerint a magyar közösség a 16. legnépesebb a szigetországban, összesen 98 ezer fővel.

Az Egyesült Királyság összesen 65 millió 176 ezer lakója közül egyébként 6,2 millióan nem helyi állampolgárok. Ez a szám évről évre növekszik.

Hírdetés

A brit kormány célja, hogy minden évben százezer alatt tartsa a betelepülők éves számának növekedését. Az adatok azt mutatják, hogy a Brexit ellenére Nagy-Britannia továbbra is népszerű bevándorlási célpont. Míg korábban olyan becslések láttak napvilágot, amelyek szerint az EU-s polgárok kezdenek elfordulni az EU-ból távozó Nagy-Britanniától, a most közzétett adatok azt mutatják, hogy az utóbbi 12 hónapban kétszer annyi – negyven ezer – EU-s polgár kért brit állampolgárságot, mint egy évvel korábban.

Ez arra utal, hogy a szigetországban élő EU-s polgárok jó része biztos akar lenni abban, hogy a kilépés után sem kell elhagynia az országot.illetve, hogy a hatóságok nem korlátozzák a nekik járó juttatásokat.

hvg.hu

The post A brit nemzeti statisztikai hivatal szerint 98 ezer magyar él a szigetországban – ennyit a félmillióról… appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »