A célbemérés nélküli csapásmérésekről

Gulyás Márton kis kompániája tökéletesen megtalálta, azonosította és célba is vette célpontját.

Természetesen elhisszük, hogy a gimnazisták, a kopasz nők, a ligetvédők és a CEU külföldi hallgatói halálos elegyet alkotnak, egy kíméletlen csapásmérő alakulatot tesznek ki együtt, és a fideszeseket, élükön Orbán Viktorral a közeljövőben Kistarcsára, sőt esetleg Tokmakba internálják, de valami mégsem tökéletes. A halálos gépezetnek látványos precíziós problémái vannak.

Bármilyen csodafegyverről is legyen szó, mindegyik csak annyit ér, amennyire halálos terhét célba tudja juttatni. Nagyon nagy szerencsénkre ezen a területen a liberálisok válogatott legjava már csak azzal adós, hogy saját magát lője lábon. A közkeletű csúfolódással szemben – miszerint a liberális ember a nagykörúton kívül olyan, mint Stanley és Livingstone a Nílus forrását kutatva – sikerült szertefoszlatni minden ostoba jobbos narratívát és sztereotípiát. A liberális ember tettvágytól égő kis csapatainak ugyanis már a Magyar Rádió nagykörúton belül eső ingatlanait sem sikerült pontosan beazonosítania. Nyilván lehetett valamiféle ködös emlékük, hogy nagypapi védte még a fasiszta csőcseléktől 56-ban, és azóta csak nem változott semmi. Olyan ez, mint a véletlenül régi, rossz térképekkel dolgozó amerikai légierő 1999-es belgrádi fiaskója a kínai nagykövetséggel, persze a rossznyelvek szerint egyáltalán nem volt az tévedés.

Másik lelkes, de hasonlóképpen fogalmatlan csapatuk Gulyás Mártont próbálta meg tojászáporral kiszabadítani onnan, ahol épp nem volt.

Hírdetés

Nem szeretnénk maláj gépek lenni afölött a pont fölött, ahol ezek épp forradalmárkodnak. Vajon tudják már, hogy az MTVA rég kiöltözött a Kungunda útjára, vagy nemsokára lesz egy második, európai értelemben vett tévéostrom is, ezúttal tojásokkal és festékpatronokkal? Sajnos akkor sem lesz könnyebb dolguk, ha a Sorosegyetem frissíti nekik a BIOS-t, és érdekes magyar nyelvtudásuk segítségével meg kell találják majd a Kunigunda útját. Vajon (egykori) példaképük, az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erőit követve ők is vesznek pénzért készséges helyi idegenvezetőket, vagy megpróbálják megoldani házilag, és hamarosan újabb Sámi rólu námkülönökre számíthatunk?

Végezetül pedig nem igaz, hogy minden elégedetlen liberális eltévedt külföldi turista volna. Gulyás Márton kis kompániája tökéletesen megtalálta, azonosította és célba is vette célpontját. A szűk keresztmetszet ezúttal nem a túlzott vertikális vagy horizontális diszperzió, hanem a szükséges izomerő jelentette, így szemre ugyanis Márton és harcostársa általánosban a lányok utolsó harmadában lehetett a kislabdadobás mezőnyének eredményhirdetésénél. Furcsa terv lett volna annak idején pénzt, időt és nyersanyagot nem kímélve csúcstechnológiájú csatahajókat építeni tökéletes optikai vagy radarvezérlésű tűzvezetéssel, hogy aztán a lövegtornyok helyén páratlan minőségű CEU-szakkönyvtár álljon.

Láthatóan ami Charles Simonyinak az űrutazás, az George Sorosnak a Nyitott Társadalom, és annyi közös van is a két tervben, hogy egyiket sem lehet ütődöttekkel megvalósítani.

Most kivételesen mind a két félnek adunk hadászati tanácsot. A kormányzatnak azt üzenjük, ideje széttelepíteni a legfontosabb középületeket, mint a németek is tették a gyárakkal, amikor már nem uralták a légteret. Egy körúton kívüli közintézmény olyan biztonságban van, mint a bajor hegyek között megbúvó lőszergyár. A CEU gender-tanszékének meg javasoljuk a pathfinder-képzés bevezetését. Persze olyankor is előfordulhatnak tévedések, mint a barlangi terroristák helyett egy esküvő lebombázása, de legalább a szándék jó volt, ez pedig mindig varázsszó egy haladó értelmiséginek.

www.tutiblog.com


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »