A Citigroup sem okozott csalódást

A Citigroup sem okozott csalódást

A vártnál jobb eredményt ért el a Citigroup a tavalyi negyedik negyedévben a kedden közzétett gyorsjelentése szerint. Egyszeri tételek nélkül számolva 3,70 milliárd dollár nyereséget termelt a bank, szemben az egy évvel korábbi 3,57 milliárd dollárral. Az egy részvényre jutó nyereség 1,28 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,14 dollárról.

A vagyona alapján negyedik legnagyobb amerikai bank 18,3 milliárd dollár veszteséget könyvelhetett el a december végével záródott három hónapra egyszeri, 22 milliárd dollárt kitevő adótételek miatt.

Egyszeri tételek nélkül számolva 3,70 milliárd dollár nyereséget termelt a bank, szemben az egy évvel korábbi 3,57 milliárd dollárral. Az egy részvényre jutó nyereség 1,28 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,14 dollárról. Elemzők ennél alacsonyabb, 1,19 dolláros részvényarányos profitra számítottak.

A Citigroup azt várja, hogy a tavaly decemberben elfogadott adóreformnak köszönhetően idén 25 százalékra csökken az adóterhelése a 2017-ben mért 30 százalékról.

A Wall Street elemzői úgy számolnak, hogy a Citigroupot, más bankokhoz képest kevésbé érinti kedvezően az adócsökkentés, ugyanis a New York-i székhelyű pénzintézet profitjának nagyjából fele külföldi tevékenységéből származik.

A legnagyobb amerikai bank, a J.P. Morgan Chase esetében 2,4 milliárd dollárt vittek el a nyereségből az egyszeri adótételek, azokat nem számítva, éves összevetésben csak 1 százalékkal csökkent a negyedik negyedéves profit a múlt héten közzétett beszámoló szerint.

A Bank of America, a második legnagyobb amerikai bank, valamint a Goldman Sachs befektetési bankcsoport szerdán hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

A New York-i tőzsde nyitása előtti elektronikus kereskedésben a Citigroup 2,49 százalékos nyereségben forgott.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »