A Die Presse véletlenül lebuktatta a CEU-t

A Die Presse véletlenül lebuktatta a CEU-t

Die Presse

A vezető osztrák laptól természetesen a lehető legtávolabb áll, hogy rosszat akarjon George Sorosnak. Ma délutáni Soros-imádó cikkével sem ez volt a cél, de figyelmetlenségből ezt tette.

Hatalmas örömmel tudósított arról, amit a címében így fogalmazott meg: „Amikor ketten vitatkoznak: miként kap Bécs Soros-egyetemet”.

A lényeg: a Soros-féle CEU campust nyit Bécsben azok után, hogy a magyar kormány annyit vegzálta szegény egyetemet. Michael Ignatieff, a budapesti egyetem rektora már tavaly nyáron elmondta a Die Pressének, hogy Bécs a CEU potenciális székhelye lehet. Ez a B terv, az A terv pedig az, hogy Pesten marad a CEU. Most úgy néz ki, hogy a B terv első lépcsőjeként nyílik meg az ottani campus.

Ezután következik a cikk második bekezdésének első mondata, amely véletlenül elkottyantja, ami ellen a CEU kézzel-lábbal tiltakozott. Nevezetesen azt, hogy a budapesti CEU-t nem csak Soros alapította, de azt ma is pénzeli.

Hírdetés

„A háttér: a magánegyetemnek, amely mögött az amerikai George Soros milliárdos által létrehozott alapítvány áll, Budapesten van a fő helyszíne és egy további helyszínnel rendelkezik New Yorkban.” Aminél egyértelműbben nehéz igazolni a „vádat”, mely szerint bizony-bizony, Soros ma is támogatja a CEU-t és az nem állna meg a maga lábán.

A cikk azután elmagyarázza, mivel Orbán Viktor nagyon hadilábon áll Sorossal, ezért a CEU további helyet keresett magának. Ignatieff el is mondta a Die Pressének: „Még akkor is, ha kifejlesztjük a CEU Wient, Budapest marad a fő állomáshelyünk”.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/die-presse-veletlenul-lebuktatta-ceu-t

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »