A dornbirni pályaudvar migráns találkozópont lett: Vorarlberg szégyene?

A dornbirni pályaudvar migráns találkozópont lett: Vorarlberg szégyene?

UNZENSURIERT

A „Cenzúrázatlan” nevű osztrák hírportált, írja, folyamatosan értesítik az olvasói arról, hogy milyenek az állapotok a dornbirni pályaudvaron, amely közlekedéstechnikailag Vorarlberg csomópontja és oda érkeznek mindazok, akik máshonnan érkeznek.

Csakhogy Dornbirn ezen túlmenően – mint időközben minden nagy pályaudvar Ausztriában – vonzáspont lett a „menekülteknek”, „védelmet keresőknek” és „szükségből utazóknak”. A pályaudvar szomszédságában lehet lefeküdni, van WiFi, és ott az afrikai és arab vendégek elsajátíthatják az alapvető kulturtechnikákat, írja gúnyosan a portál. Vannak ott kebab boltok, fogadóirodák, stb.

Hogy az idegenek otthon érezzék magukat.

Csakhogy az osztrákok egyre inkább tartanak az ott tartózkodástól. Mert nem minden migráns viselkedik mindenkor gentlemanként.

Hírdetés

A nők még kevésbé viselik el, ami ott van.

A portál egyik olvasója, a 36 éves Susanne A. azt írta, mivel hetente többször oda kell mennie a postára, tapasztalja, mi történik ott. A trafikba is ellátogatott nem egyszer, ahol verekedések is kitörtek. A „menekültek” ütötték-verték egymást. De olykor a biztonsági személyzettel és még a rendőrséggel és vitáztak. „Most már nem megyek el otthonról borsszóró nélkül…”

A 29 éves Melanie H. arról számolt be, hogy „Ez a pályaudvar Vorarlberg szégyene”.

A 45 éves Marco G. azt írta, az ott lévők üvöltenek, köpködnek és hogy nagyon örül, amiért cége Bregenzbe telepedett át.

/Látszik, hogy a portál nem akart “durva” fotót kitenni./

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »