A Facebook ismé alaposan megváltoztatja a hírfolyamok működését

A Facebook ismé alaposan megváltoztatja a hírfolyamok működését

“Az emberek talán kevesebb időt fognak eltölteni a Facebookon, de az a kevés idő minden bizonnyal értelmesebben fog eltelni“ – mondta a Denník N-nek John Hegeman, aki a Facebook hírfolyamának (newsfeed) üzemeltetésével foglalkozik.

A Facebookot abból a célból hozták létre, hogy az embereket összekösse a barátaikkal és a családtagjaikkal. A hírfolyamnak pedig mind a mai napig ez a legfontosabb alapelve“ – jelentette ki állásfoglalásában a Facebook. „Olyan frissítéseket (update) készítünk, melyek segítségével az embereknek több lehetőségük lesz a kapcsolatotteremtésre a számukra fontos emberekkel“.

Összefoglalva ez annyit jelent, hogy a hírfolyamban jóval kevesebb bejegyzés lesz a médiától vagy egyéb más oldalaktól (sztárok, márkák, hírportálok stb.), viszont egyre több bejegyzést láthatunk a barátainkról, ismerőseinkről. „Szeretnénk a tartalom passzív fogyasztásából eljutni a tartalmas, értelmes kommunikációig“ – magyarázza Hegeman.

A változás Szlovákiát egyelőre elkerüli, hiszen mi vagyunk a világ hat országa közül az egyik, ahol a Facebook éppen a Felfedező hírfolyamot (Explore Feed) teszteli. Nálunk tehát az egyes oldalak bejegyzéseit nem korlátozták, hanem teljesen eltávolították a hírfolyamból. Hegeman a Denník N-nek megerősítette, hogy a Felfedező hírfolyamot (Expolre Fedd) továbbra is folytatják, és azok a változások, amelyek a világ nagy részét érinteni fogják, minket elkerülnek.

Forrás: DenníkN

Nyitókép: Facebook


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »