A fantasztikusan sikeres magyar határkerítés

A fantasztikusan sikeres magyar határkerítés

A keményen jobboldali, elsősorban az orosz ügyekre összpontosító angol nyelvű véleményportál, a Russia Insider a déli határon felállított határkerítésről közöl cikket.

Az írás ezzel kezdődik: „Közismert, hogy Magyarország határkerítést emelt; a valóságban hogyan működik az a migránsok kívül tartása szempontjából? Duplakerítésnek tűnik, amely csaknem teljes mértékben megállította az országba irányuló migrációt. A törvényi keret pedig egyenesen lélegzetelállító.”

Majd fotó következik, amelyen látható, ahogyan egyenruhás magyar rendőrök védik a határkerítést, amelynek másik oldalára migránsok kapaszkodnak.

A folytatás: „A Soros által pénzelt NGO-k fő trükkje az állandó pereskedés. Ma az EU tagországaiba a legtöbb illegális migráns legálisan lép be, de illegálisan marad, vagy megsérti annak a vízumnak az érvényességi idejét, amelyet netán megkapott. Amikor az illegális migránsokat fogva tartják addig, amíg véget nem ér a kiutasításukra vonatkozó tárgyalás, a George Soros milliárdos által pénzelt NGO-knak korlátlan pénzt áll rendelkezésükre, hogy igyekezzenek elérni kiszabadulásukat”.

A pereskedések miatt zsúfolásig teltek a migránstáborok, mert minél hosszabb ideig tart a kiutasítást célzó jogi procedúra, annál kevesebb kiutasításra kerülhet sor. Ha pedig az ilyen táborokban már nincs hely, akkor a hatóságok kénytelenek elengedni a kisebb kockázatot jelentő migránsokat, akik azután eltűnhetnek.

Hírdetés

„Orbán Viktor kormánya zseniális megoldást talált erre a problémára: a határkerítés ténylegesen nem a határon van, hanem attól pár méterre. Vagyis mielőtt a migráns a kerítéshez ér, Magyarország területén jár már”.

Egyes esetekben a határkerítés még messzebb fut Magyarország területén belül, ezeket a területeket „tranzitzónáknak” nevezik. Amikor egy migránst elfognak Magyarországon, azonnal átviszik a tranzitzónába az egyik kapun át. Ez nem deportálást, hanem fogva tartást jelent, mivel a migráns még mindig az állam területén tartózkodik.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/fantasztikusan-sikeres-magyar-hatarkerites

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »