A Fehér Ház cionista tanácsadója bosszankodik Kuvait Palesztinával kapcsolatos döntése miatt

A Fehér Ház cionista tanácsadója bosszankodik Kuvait Palesztinával kapcsolatos döntése miatt

Donald Trump veje aki egyben a Fehér Ház egyik fő tanácsadója, az ortodox zsidó családból származó Jared Kushner, találkozott a kuvaiti nagykövettel Washingtonban és közölte vele csalódottságát az Öböl menti ország, az ENSZ Biztonsági Tanácsában tett, Palesztinával kapcsolatos álláspontja miatt.

Amerikai diplomácia források megerősítették, hogy Jared Kushner a Trump kormányzat bosszússágát közvetítette a kuvaiti nagykövet felé, ugyanis Kuvait javaslatot tett az ENSZ-nél a palesztin civilek védelmére a Nyugati Parton és a a Gáza-övezetben. Kuvait az után nyújtotta be ezt a javaslatot miután a cionista állam hadserege több tucat palesztin tüntetőt gyilkolt le a múlt hónapban Gázában.

Hírdetés

Kushner azt mondta Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah nagykövetnek, hogy ezzel a bejelentéssel zavarba ejtette őt az ,,amerikai hivatalnokok és az Egyesült Államok barátai előtt akik az ügy megoldásán dolgoznak.,, Trump veje ugyanis Kuvaiton kívül Egyiptommal és Szaúd Arábiával folytat tárgyalásokat a kialakult helyzettel kapcsolatban. A kuvaiti döntés azonban jelentős megdöbbenést okozhatott a számára, hiszen Kuvait az amerikaiak egyik jelentős szövetségese az Öböl térségben. Furcsa lehetett számára, hogy az egyik szövetségesük az arab ügyet helyezi előtérbe az amerikai utasításokkal szemben.

Trump közismerten cionista veje ugyanis hónapok óta azon dolgozik, hogy az ENSZ és a nemzetközi közösség nyilvánítsa terror szervezetté a Hamaszt és a palesztin szabadságharcos szervezetet tegye felelőssé a megszállt palesztin területeken kialakult erőszakért. Kushner természetesen ezzel szeretné leplezni és tagadni saját ,,kiválasztott népe,, és a cionista hadsereg felelősségét a több tucat palesztin civil meggyilkolásában. Ők ugyanis mindig ártatlanok és soha semmiért sem felelősek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »