A fideszes képviselő élesen bírálta Lázárék panelbontási tervét

– A Lázárék által említett német modell a magyar lakótelepen nem alkalmazható, a német kisvárosokban ugyanis a lakások nagy része üresen állt, nem lakott benne senki, a lakások túlnyomó része, 95 százaléka közösségi tulajdonban volt – mondta László Tamás, Rákospalota fideszes országgyűlési képviselője a helyi tévében annak kapcsán, hogy a kancelláriaminiszter már korábban bejelentette, német mintára a tízemeletes panelházak lakóit családi házakba költöztetnék, az épületeket ötemeletesre bonthatják vissza. Később Orbán Viktor is felvetette, hogy a tízemeletes panelházak szintjeinek visszabontásával tegyék élhetővé a lakótelepeket.

A László Tamással készült interjúra az Index hívta fel a figyelmet.

Az okleveles építészmérnök – aki 2005–2010 között a Fidesz úgynevezett lakótelepen élők munkacsoportját vezette –  hangsúlyozta, a magyar lakótelepeken nem üresek a lakások, ráadásul „az áruk megy felfelé, ezt a folyamatot megakasztani helytelen”.

http://mno.hu/

Lázár Jánossal ellentétben a képviselő úgy látja, a lakótelepeken nem a forróság jelenti a legfőbb problémát, hanem a parkolóhelyhiány. Mint mondta, Újpalotán nyolcezer parkoló hiányzik, ez a legneuralgikusabb pont a lakótelepen élők számára.

A fideszes képviselő azt is megjegyezte, a lakók arra a kérdésre, hogy érzik magukat, azt válaszolnák, szeretik a saját lakásukat, a gondok ott kezdődnek, amikor kilépnek az utcára.

„A szabad közterületeken a rendetlenség, a biztonság hiánya irritálja” őket – hangsúlyozta László, bírálva a kerület DK-s polgármesterét és egyben a kormány terveit is.

Az Index megkeresésére László elmondta, jelezte a panelbontással kapcsolatos fenntartásait a Miniszterelnökségnek. Mivel szerinte ezt a panelbontási programot nem szerencsés generálisan kiterjeszteni az egész országra. A tárca válaszában hangsúlyozta, bevonja Lászlót az előkészületekbe, a munka amúgy is még csak előkészítő szakaszban van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »