A fideszesek megint elmenekültek a nemzetbiztonsági bizottság elől

A fideszesek megint elmenekültek a nemzetbiztonsági bizottság elől

Miközben folyamatosan szaporodnak az ország biztonságát is érintő ügyek, a Fidesz és a KDNP képviselői továbbra is menekülnek a számukra kínos kérdések elől és csütörtök reggel sem tették lehetővé, hogy tájékozódhasson a nemzetbiztonsági bizottság. Németh Szilárdék ugyanis – ahogy ezt egyébként már napokkal ezelőtt bejelentették – nem jelentek meg a meghirdetett időpontban. Habár szó sem lett volna a bevándorlásról, a fideszes politikusnak ezúttal is csak az volt az indoka a távolmaradásra, hogy Soros György.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke szerint ezt a napot, vagyis március 29-ét ezek után a gyávaság napjának lehet nevezni, hiszen “sokadszorra futamodnak meg a kormánypárti képviselők”. Márpedig bőven lett volna miről beszélniük és a titkosszolgálatok tájékoztatását kérni. Ilyen például a lapunk által bemutatott ügy arról a férfiről, aki az Egyesült Államok tanúvédelmi programjában szerepel, mert egy láncszeme lehet az uniós források elsikkasztásának. De az ellenzéknek lettek volna kérdései arról, hogy, a Quaestor-nak lehetett volna elég pénze a befektetők kártalanítására, csakúgy mint Szabó Zsolt fideszes államtitkár offshore-számlájáról. Szóba került volna a hazánkból kiutasított orosz diplomata kérdése, az, hogy kartellezhetett a vagyonkezelő igazgatója, illetve a 444 és a Direkt36 által feltárt bűnözők kérdése, akik letelepedési kötvényekkel érkeztek Magyarországra.

Mivel azonban a bizottságban is többséget adó kormánypárti képviselőknek ezúttal is jobb dolga akadt, még a napirendet sem tudták elfogadni, vagyis hivatalosan el sem kezdődött az ülés. Ennek ellenére az ellenzéki képviselők megpróbálták a titkosszolgálatok vezetőit faggatni, ám hiába. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára ugyanis csak azt ismételgette, ha a testület elfogadja a napirendjét, akkor válaszolnak, ellenkező esetben “köszönik, hogy itt lehettek”.

Molnár Zsolt felháborítónak nevezte a történteket, azt hangsúlyozta, hogy ezek az ügyek teljesen függetlenek attól, hogy kampány van, hiszen bármikor máskor derültek volna ki, ugyanúgy tájékozódtak volna. Az LMP-s Szél Bernadett pedig úgy fogalmazott, hogy betelt a pohár, ezért feljelenti Kövér Lászlót. Az ellenzéki politikus szerint a házelnök az Országgyűlésben nagyon kényes a szabályokra, hiszen egy papírlap feltartásáért is már büntet, itt viszont egyszerűen nem tartatja be a törvényt a kormánypárti képviselőkkel.

Németh Szilárd vezetésével a kormánypárti képviselők már hónapok óta bojkottálják a nemzetbiztonsági bizottság ülését, az indok mindig ugyanaz, Soros György.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »