A “halál kaszásával” tartott sajtótájékoztatót a Jobbik képviselőjelöltje a debreceni Klinikánál

A debreceni Klinika előtt tartott sajtótájékoztatót pénteken Herpergel Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, ahol az egészségügy problémáira hívta fel a figyelmet. Vele tartott “a Fidesz egészségügyi stratégiai partnere”, a “halál kaszása” is. Alább Herpergel Róbert közleménye:

Herpergel Róbert és a “halál kaszása”

Az elmúlt nyáron sajtótájékoztatót tartottam a képalkotó vizsgálatokkal kapcsolatos várólisták miatt, amelynek során elmondtam, hogy két alkalommal is éltem módosító indítvánnyal az országos költségvetés felé, ahol plusz forrásokat kértem a klinika számára. Természetesen jó fideszes szokás szerint mindkettőt leszavazták, hiszen a fideszes multimilliomos képviselők nincsenek ráutalva a várólistákra, a magánszakrendelések költségeit játszva kifizetik.

Elmondtam azt is, hogy ezeket az áldatlan állapotokat megszenvedik az orvosok és a klinikai személyzet, hiszen egy ambuláns szakrendelésen akár 50-60 ember is megfordul egy nap alatt. A gyógyítónak pedig egész nap pont a legfontosabbra nincs ideje: a levegővételre. A betegek szintén megszenvedik a fideszes mércével nézve “erős” egészségügy problémáit, hiszen a szakrendeléseken akár 4-5 órát is várakoznak.

Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője akkor azt üzente, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, és meg kell mondjam, képviselő úrnak malaca volt a témában, bár nem éppen úgy, ahogy Kósa Lajosnak. Kiderült, hogy nemcsak helyben van probléma a képalkotó berendezésekkel, hanem országosan is, ráadásul hetente kerülnek napvilágra az olyan egyéni problémák, ahol a várakozási idő már túllépett a 6 óra hosszán is sürgős vagy ambuláns eseteknél.

Hírdetés

Ezután Rétvári Bence államtitkárnak tettem fel írásbeli kérdést a Jobbik parlamenti frakcióján keresztül, amelyben magyarázatot kértem a képalkotó vizsgálatokkal kapcsolatos várólisták miatt. Kiértékelhetetlen válaszában csak úgy röpködtek a milliárdok és a több ezer fővel csökkent várólistákról szóló sikerpropaganda.

Nem is olyan régen a kórházak vezetői megkapták a parancsot: hetente két jó hírrel kell szolgálniuk a közvélemény számára, és ezt elvileg ellenőrizni is fogják. A hazugságok kormánya tagadja, hogy köze lenne a témához, az érintettek közül nem sokan cáfolták ezt az igencsak ízléstelen követelést. Bár nem kérték ezzel a kapcsolatban a segítségemet, de a heti jelentést most megteszem helyettük. A legutóbbi sajtótájékoztatóm óta nézzük meg, hogy alakultak a képalkotó vizsgálatokkal kapcsolatos várólisták Debrecenben:

– MR vizsgálatra a legkorábbi időpont: július
– CT vizsgálatra: április
– UH vizsgálatra: szintén április

Ambuláns extra, amiről estig lehetne beszélni:
– Szemészet: május
– Endokrin szakrendelés orvostól függően: április és június

Globális kórházi ágyak valamint a házi- és gyermekorvosok száma (KSH adatok):
-2010-2016-ig 2915-tel csökkent a kórházi ágyak száma
-2010-2016-ig 252 fővel csökkent a házi- és gyermekorvosok száma

Természetesen ezután is az a legfőbb célom, hogy az orvosok, a klinikai személyzet valamint a betegek körülményei lényegesen javuljanak, ami egyszerűen nem lehet pénz kérdése. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a problémára felhívjam a figyelmet.

Herpergel Róbert
a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »