A hamisítás visszaszorítását célozta meg a BKK

A hamisítás visszaszorítását célozta meg a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) olyan ellenőrzési tevékenységet támogató alkalmazást tesztel, melynek segítségével az ellenőrök azonosíthatják, hogy az utas által felmutatott jegy vagy bérlet hamisított-e, vagy sem.

Az alkalmazás tesztelése 2017 végén 40 jegyellenőr bevonásával kezdődött, a tesztelést folyamatosan terjesztik majd ki a teljes jegyellenőri állományra. Az ellenőrzések során a jegyekhez és bérletekhez tartozó érvényességi adatokat azonnal visszakapja az ellenőrzést végző személy, így segítséget kaphat ahhoz, hogy megállapítsa annak eredetét és érvényességét – közölte a BKK.

Az eszköz alkalmazása a BKK eddigi ellenőrzési és pótdíjazási folyamatát nem változtatja meg, hanem segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellenőrzés hatékonyabban és pontosabban történhessen. A pótdíjkövetelését a BKK csak akkor érvényesíti, ha az átvett jegy vagy bérlet utólagos vizsgálata alátámasztja a hamisítást vagy visszaélést.

A BKK közleményében felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy jegyeiket és bérleteiket ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, jegykiadó automatáiból vagy szerződött viszonteladó partnereitől vásárolják meg, melyek elérhetőségét a BKK honlapján elérhető értékesítésipont-kereső tartalmazza.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »