A harvardi tudósok emberfeletti képességű szerzeteseket találtak a Himalájában

Emberfeletti és természetfeletti képességeknek nevezzük azokat a tényszerűen igazolható emberi adottságokat, amelyeket ma egyáltalán nem vagy nem teljesen vagyunk képesek megmagyarázni.

 

Számos ősi tanítás arról számol be, hogy valaha az emberek elképesztő képességek birtokában voltak, melyeket különféle technikákkal értek el. Ha valaki belemerül a témába, Keleten és Nyugaton egyaránt talál számos efféle leírást. Gondoljunk csak a samanizmus extatikus technikáitól kezdve a meditáción át a dobszóra történő révülésen vagy az imádságon keresztül a pszichedelikumokkal folytatott eljárásokig a megannyi módszerre, amellyel a vállalkozó kedvű emberek mindig is próbálták felszabadítani a bennük rejlő potenciált.

 

 

A buddhizmusban például számos bizonyítékot találunk a rendkívüli képességekre vonatkozóan. Állítólag Buddha elvárta a tanítványaitól, hogy ilyen képességeket érjenek el, majd éljenek nyugodt és normális életet.

 

Donald Lopez Jr, a Michigani Egyetem buddhista és tibeti tanulmányokkal foglalkozó professzora, elmagyarázott számos, a Buddhának tulajdonított képességet és tanítást.

 

Lopez professzor kimutatta, hogy „ezzel a megvilágosodással együtt azt hitték róla, hogy mindenféle emberfeletti képességet birtokol, beleértve a saját és a többi lény összes előző életének tudását, illetve volt képessége arra, hogy ismerje mások gondolatait, hogy megkettőzze önmagát, hogy a levegőbe emelkedjen és ezzel egy időben tüzet és vizet lövelljen ki a testéből”.

 

„Bár 81 éves korában eltávozott a nirvánában, képes lett volna leélni egy világkorszakot vagy a világkorszak végéig élni, ha erre megkérték volna”.

 

Image Credit: Shutterstock.

 

Számos ellenőrizhető forrásban találunk bizonyítékokat az emberfeletti képességekre. Például Swami Rama indiai jógi ilyeneket írt le a „Himalájában élő mesterek között” című könyvében. Ő volt az első jógi, aki megengedte, hogy a nyugati tudósok tanulmányozzák.

 

„Soha korábban nem láttam olyan embert, aki képes lett volna pislogás nélkül 8-10 órán keresztül csendben ülni, de ez az adeptus roppant szokatlan. Mediációi közben két és fél láb (kb. 75 centiméter) magasságban levitált (lebegett).”

 

Rama magyarázata:

Hírdetés

„Egy zsinórral mértük meg, amit később egy vonalzóval ellenőriztünk. Szeretném világossá tenni, bár már elmondtam önöknek, hogy a levitációt nem tartom spirituális gyakorlatnak. Ez a pranayama (prána feletti uralom) egyik fejlett gyakorlata a zárak/zsilipek felhasználásával. Aki ismeri a kapcsolatot a tömeg és a súly között, megérti, hogy a levitáció lehetséges, de csakis hosszú gyakorlást követően…”

 

Róla írták:

 

„Neki (is) megvolt a képessége arra, hogy anyagot különféle formává alakítsa át. Mint például, hogy egy követ egy kockacukorrá változtasson. A következő reggelen sok efféle dolgot csinált egymás után. Azt mondta nekem, hogy érintsem meg a homokot, majd a homokszemek mandulává és kesudióvá változtak. Korábban már hallottam erről a tudományról és ismertem az alapelveit, de alig hittem az ilyesfajta történetekben. Nem vizsgáltam ezt a területet, de teljesen megismertem a tudomány uralkodó törvényeit.”

 

Azonban az ilyen tanításokra utaló bizonyítékok számtalan ősi könyvben és írásban fellelhetők.

A modern időkben végeztek egy vizsgálatot a harvardi tudósok, akik megjárták az 1980-as években a távoli monostorokat.

 

Herbert Benson, az orvostudomány professzora, tanulmányozta a himalájai szerzeteseket. Azokat, akik képesek 17 fokkal megemelni az ujjaik hőmérsékletét egy Tum-mo (tummo) elnevezésű módszerrel.

 

Ezenkívül az északkelet-indiai Sikkimben végeztek olyan vizsgálatokat, amelyek során felfedezték, hogy a szerzeteseknek olyan képességeik vannak, amelyek révén 64 százalékkal képesek lelassítani az anyagcseréjüket.

 

A szakértők azt is felfedezték, hogy a himalájai szerzetesek képesek a hideg, nedves lepedőket kizárólag a testük hőmérsékletével megszárítani.

 

Javaslom, hogy mindenképpen vegyük számításba, hogy néhány ilyen szerzetes extrém körülmények között él a Himalájában 6000 méteres magasság felett, s csak azután alkossunk átgondolt véleményt róluk.

 

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post A harvardi tudósok emberfeletti képességű szerzeteseket találtak a Himalájában appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »