A hazánkat nácizó, Benedek pápától undorodó rabbi is gratulált Orbán győzelméhez: biztos benne, hogy a következő ciklusban is kiáll a zsidó nép mellett

A hazánkat nácizó, Benedek pápától undorodó rabbi is gratulált Orbán győzelméhez: biztos benne, hogy a következő ciklusban is kiáll a zsidó nép mellett

Az izraeli parlamentben, a kneszetben működő izraeli-magyar baráti társaság elnöke, Jiszráel Eichler rabbi sok sikert kívánt a magyarországi miniszterelnöknek.

Az Európai Zsidó Szövetség és a testvérpárti Benjámin Netánjáhu miniszterelnök mellett Jiszráel Eichler rabbi is írt üdvözlő levelet az újraválasztott magyarországi miniszterelnöknek, és az Örökkévaló áldását kérte rá. A rabbi kiemelte a magyar kormány Izrael melletti és az antiszemitizmus elleni kiállását, illetve a nagyarányú választási győzelem jelentette erős legitimációt.

Eichler rabbi az askenázi haredi zsidókat tömörítő Jáhádut HáTorá (A Tóra zsidósága) párt képviselője, a kneszet alelnöke és az izraeli parlamentben működő izraeli-magyar baráti társaság elnöke. A rabbi a belzi haszid közösség tagja, Jeruzsálemben él és 14 gyermek apja.

Mint azt korábban, a magyar médiában természetesen egyedüliként megírtuk, 2016 júliusában Jiszráél Eichner még azzal dorgálta a hozzá "munkamegbeszélésre" az Országgyűlés egyik alelnökének vezetésével érkezett küldöttséget, hogy „különbséget kell tenni a terrort támogató, ártatlan emberekre támadni szándékozó bevándorlók és az idegengyűlölet között”.

A gazdaságot, a kultúrát és az oktatást is nekik köszönhetjük

A hajbókoló „magyarok” küldöttségére a zsidó rabbi és parlamenti képviselő azt is ráolvasta, hogy szerinte „a Magyarországon élő zsidók jó példa arra, miképpen élt évszázadokon keresztül egy kisebbség csendben, alázatosan úgy, hogy még a légynek sem ártott. Viszont fölvirágoztatta Magyarországon a gazdasági és a kulturális életet, az oktatást.

Továbbá: "még mindig több százezer Magyarországról érkezett zsidó él Izraelben és Amerikában, akik nem felejtették el azokat a rossz időket, amikor Magyarországot elárasztotta az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és a nácikkal való együttműködés”.

Nem mellesleg Jiszráel Eichler – akit saját megfogalmazása szerint undorral töltött el XVI. Benedek pápa 2009-es szentföldi látogatása – dörgedelmeire tett ígéretet akkor a magyarországi küldöttség, hogy évi hárommillió dollárral támogatja az állam a zsidó temetők felújítását.

Hírdetés

Orbán barátjának levele, melyet a zsidó gárdát is közpénzből üzemeltető kormánypárti ortodox zsidók, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) honlapja közölt, így szól:

Kedves Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke!

Gratulálni szeretnék a nagyszerű választási kampányhoz (sic!), melynek következtében Önt harmadszorra is a magyar nép vezetőjének választották elsöprő többséggel.

Figyelemmel követtem a kampányt, melynek során aggasztó üzenetek hallatszódtak a nacionalista párttól (sic!), melyeket Ön egyértelműen és keményen utasított el. Ön elnyerte a magyar nép bizalmát. Az ország polgárainak nagy többsége azért is adta Önre a szavazatát, mert Ön felvette a harcot azokkal a szélsőbaloldali és progresszív erőkkel, melyek Izrael Állam és a zsidó vallás ellen lépnek fel. Egyértelmű, hogy az Ön által vezetett kormány teljes erejével azért dolgozik, hogy a magyarországi és az európai antiszemitizmus ellen hatékonyan lehessen fellépni.

Örömmel idézem fel azt az Önnel való találkozást, amikor Benjámin Netánjáhu miniszterelnök társaságában Magyarországra látogattam. Ön már akkor biztosított róla, hogy állhatatosan kiáll a zsidó nép és Izrael, illetve a hagyományhű magyar zsidók (sic!) mellett. Ígéretet tett arra is, hogy segíti a zsidó temetők állagának megóvását és a zsidó közösségek fejlődését.

Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező ciklusban továbbra is kiáll a zsidó nép mellett, a történelmi barátság és a zsidó vallás és kultúra irányában tanúsított tisztelet okán. Sok sikert kívánok Önnek, és az áldásomat küldöm: ahogy Ön kiáll a zsidók mellett, úgy álljon ki Ön mellett az Örökkévaló és úgy vigyázza lépteit.

Tartunk tőle, hogy nem fog tévedni a kneszet alelnöke, hiszen ez már nem csak a kezdete egy gyönyörű, történelmi barátságnak.

(Kuruc.info)

Izrael elszánt védelmezőjeként emlegetik Orbánt a zsidók – újabb gratulációt kapott tőlük

Bibi gratulált a Likud-testvér győzelméhez, máris izraeli légyottra hívta Orbánt

Izraelben ismét erkölcsöt prédikáltak a magyaroknak – ezúttal a kontinenshódítók ürügyén

Zsidó vallásos lap: "A pápa elvetemült, sivár lelkű bűnös"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »