A Hezbollah megbosszulta Kantart

A Hezbollah megbosszulta Kantart

 A Hezbollah vállalt felelősséget egy izraeli katona meggyilkolásáért a libanoni szíriai határon.

A libanoni Hezbollah hétfőn felrobbantott egy izraeli határőrautót a szíriai libanoni határon az Izrael által megszállt Golán-fennsík területéhez közeli Shebaa farmon, megsebezve ezzel a járműben ülő izraeli katonákat. Izrael ágyúlövésekkel válaszolt két libanoni falut is megcélozva. Az eset után Izrael helikoptereket vezényelt a helyszínre, felügyelni a területet. Izrael, a libanoni határnál lévő Youfelben élő lakosságot arra utasította, hogy maradjanak az otthonaikban, mindeközben lezártak néhány utat

Tanúk szerint az izraeli ágyúk a Shebaa farmról tüzeltek és dél libanoni falvakat céloztak meg, de sérültjei nem voltak a támadásnak. A két faluban élő lakosság jelentései szerint mezőgazdasági területeket talált el a több mint 40 ágyúlövedék amik Ghajar faluba és a Shebaa farm azon területeire csapódtak be, amelyek nem állnak izraeli megszállás alatt.

Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette a hírt miszerint egy nehézsúlyú robbanószer célzott meg két izraeli katonai gépjárművet az izraeliek által Mount Dovnak nevezett Kafr Shuba-hegynél.

Azon jelentéseket melyek arról szólnak, hogy egy izraeli katonát foglyul ejtettek volna a cionista ország hadserege cáfolta.

A Hezbollah vezetője Hassan Nasrallah, a múlt hónapban figyelmeztette Izraelt, hogy az ellenállás csoport meg fogja bosszulni a csoport prominens tagjának Samir Al-Kantarnak meggyilkolását.

Kantart egy izraeli légicsapás közben ölték meg Damaszkuszhoz közel December 20.-án. Emlékére és tiszteletére, barátaiból és követőiből alakult meg a Samir Al-Kantar Mártírért nevezetű fegyveres csoport.

Izrael nem cáfolta a damaszkuszi légicsapást, de nem is erősítette meg azt, ennek ellenére azt elismerte, hogy többször is hajtottak végre légicsapásokat Szíriában.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »