A hónap hülyéje: rendőrséghez fordult a betörő, mert a bűntársa kirabolta

A hónap hülyéje: rendőrséghez fordult a betörő, mert a bűntársa kirabolta

A hónap hülyéje: rendőrséghez fordult a betörő, mert a bűntársa kirabolta

Ritkán van olyan szerencséje a rendőrségnek, hogy egy betörő házhoz menjen a gyanúsításért, de most ezt történt: egy 38 éves jánoshalmi férfi bejelentést tett a kiskunhalasi kapitányságon arról, hogy 28 éves ismerőse kirabolta.

Hírdetés

Az már a nyomozás során derült ki, hogy mi áll a rablás hátterében, a sértettből pedig percek a gyanúsított lett. A rendőrség szerint a két férfi együtt tört be egy jánoshalmai ingatlanba, ahonnan a későbbi bejelentő társa tudta nélkül 700 ezer forintot és egy mobiltelefont vitt el.

A cinkosát is kijátszó betörő szinte rögtön vásárolt magának egy autót a lopott pénzből, amiből ismerőse is rájött az árulásra. A 28 éves bűntárs március 21-én, kora délután – a maga módján – kérdőre is vonta a saját zsebre dolgozó tolvajt: késsel hadonászva követelte tőle a pénzt, és leszúrással fenyegette haragosát.

Ezután lefejelte a megfélemlített férfit, kiszúrta frissen vásárolt autójának egyik kerekét, majd slusszkulcsot megszerezve, távozott a kocsival. Nem sokáig örülhetett az elégtételnek, a kirabolt bűntárs ugyanis szinte rögtön feldobta őt (és ezzel saját magát is) a rendőrségen – a 28 éves támadót pedig néhány órán belül elfogták.

A bűnügy idősebb szereplőjét most lopással, a bosszúszomjas ismerőst rablással gyanúsítják – várhatóan mindketten előzetes letartóztatásba kerülnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »