A Jad Vasem intézet „egyértelmű bizonyítékai”

Befejeződött a Jad Vasem intézet által támogatott tudományos kutatás Lengyelországban, az egykori Sobibór haláltábor területén. Az ásatás során két fázisban vizsgálták át a tábor egykori helyszínét, ám semmiféle emberi maradványt vagy tömeggyilkosságra utaló nyomra nem bukkantak. Fogakat, csontszilánkokat egyetlenegyet sem találtak.

Magyar Menedék - Tepe

Hírdetés

Befejeződött a Jad Vasem intézet által támogatott tudományos kutatás Lengyelországban, az egykori Sobibór haláltábor területén. A holokauszt-kánon szerint a titkos telepen 250-300 ezer zsidót gázosítottak el 1942-43 során. A holttesteket először tömegsírba temették, majd kiásták és elégették. A tábort megszüntetése után teljes egészében lebontották, a helyét fákkal ültették be. Mindezidáig semmilyen tárgyi bizonyíték nem volt ismert, csak egyetlen szemtanú, Yankel Wiernik beszámolója, aki a nürnbergi perben is tanúskodott, ám beszámolója fizikai képtelenségektől hemzsegett (pl. azt állította, hogy a halottak önmagukban égtek, mindenféle tüzelőanyag nélkül, vagy hogy szökése során egy SS őr puskával közvetlen közelről rálőtt, de a golyó megakadt a télikabátjában, és ő egy baltával agyonverte az őrt).

Az ásatás során két fázisban vizsgálták át a tábor egykori helyszínét, ám semmiféle emberi maradványt vagy tömeggyilkosságra utaló nyomra nem bukkantak. Fogakat, csontszilánkokat egyetlenegyet sem találtak. Mindössze egy maréknyi vaskulcs, ebből kettő bőröndkulcs lehetett, egy 1941-es holland pénzérme, egy szájvizes üvegcse és egy nyaralási emléktárgy került elő. 17 földbe süllyesztett fagerenda nyomát is megtalálták, amelyek valaha egy épület tetejét tarthatták.

Fentiek alapján a Jad Vasem intézet bejelentette, hogy „egyértelmű bizonyítékok” kerültek elő, és mindez „megerősíti”, hogy a haláltábor története az utolsó szóig igaz.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »