A Jobbik áttörte a celebvilág falát – Vonára kattant a Nagy Ő

A Jobbik áttörte a celebvilág falát – Vonára kattant a Nagy Ő

Molnár Anikó egy jobbikos képet posztolt Facebook-oladalán. Az egykori Nagy Őt Vona Gábor vizslás fotója és a Jobbik állatvédelemmel kapcsolatos ígérete ragadta meg. A közismert celeb annyit írt a párt állatvédelmi programját népszerűsítő fotó mellé: „Na ezért…” biztosan lesznek olvasóink között, akik ezt „szentségtörésnek” vélik, pedig egyáltalán nem az…

A Jobbik fotóján egyébként ez az állatvédelmi program áll: „Létrehozunk egy önálló, állategészségügytől elkülönült állatvédelmi igazgatást a Környezetvédelmi Minisztérium belül. A kóborállat-jelenséget megszüntetjük. Támogatjuk az állatkísérleteket helyettesítő alternatív módszereket. A vidéki településeken hihetetlen módon elterjedt állat-, azon belül legfőképpen kutyaviadalokat a legszigorúbb szankciókkal felszámoljuk.”

Molnár Anikó állásfoglalása természetesen sok agyhalottnál kiverte a biztosítékot. Néhány hozzászóló bőszen helyeselt, míg a a bebutított liberálismédia-fogyasztók arra hívták fel a volt valóságshow-szereplő figyelmét, hogy ne legyen naiv…

„Nekem eszem ágában sincs vitát nyitni, csak annyit kérdeznék tőletek, hogy a többiek eddig mit tettek az állatokért? Mert én még csak ígéreteket sem láttam/hallottam, azaz eddig senkinek sem jutott még csak az eszébe sem…” – reagált az oldalán folyó „küzdelemre” Molnár Anikó!

Mint jeleztük, elképzelhetőnek tartjuk, hogy lesznek olyan olvasóink akik szerint szentségtörés mind cikkünk címe, mind pedig tartalma, így először hozzájuk kívánunk szólni. Mint emlékezhetnek rá, a korábbi úgynevezett botrányok idején mi voltunk az egyetlenek, akik kiálltunk az olyan Jobbik-közeli emberek mellett, akiknek magánéletében a prűdebb nagyközönség számára nem megfelelő epizódok voltak jelen. Tettük ezt azért, mert úgy gondoltuk és gondoljuk, hogy az embert jelenbeli hozzáállás határozza meg, és ha az változást, elmozdulást jelent a nemzeti értékek képviselete irányába, akkor mindenképpen értékelendő.

Hírdetés

Azt is jó párszor hangsúlyoztuk, hogy nem csak a szűkebb nemzeti radikális törzsbázisnak, hanem a fideszes jobbszélnek is információkat szeretnénk közölni, felajánlva nekik a választás lehetőségét a jobb és a még jobb irányába. Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy ebben a 24 éves folyamatban, ahol a Kádár-rendszer mesterséges prűdségét átvette a szerintünk is sok esetben már elfogadhatatlan szabadgondolkodás, és ennek fizikai megnyilvánulása, a hatalmas tapasztalattal bíró liberális médiaműhelyek pontosan azért kínálják a fogyasztható termékeiket, mert tudják, hogy erre van vevő.

A végcél mindenképpen az lehet, hogy a hatalmon lévő erő kialakítson egy olyan nemzeti bulvármédiát, ahol a könnyebb témák is nemzeti tartalommal telítődnek, mert az letagadhatatlan, hogy a szórakozásra és a lazításra nemre, fajra, vallásra, ideológiára való tekintet nélkül van igény és szükség. Részünkről csak üdvözölni tudjuk a Jobbik kommunikációs eszköztárának bővülését, korábban tettünk is utalást ennek szükségességére, hiszen ez mind-mind a szavazótábor bővüléséhez és a pártról alkotott negatív kép összetöréséhez vezethet.

Nem elfelejtendő, hogy ebben a képalkotásban azok a magyarországi médiahadoszlopok jártak elől, amelyek a hazai celebvilágot és a bulvármédiát is egyértelműen uralják. Nos, úgy is fel lehet fogni, hogy ezen a falon is jelentős rést ütött a Jobbik, még az is megkockáztatható, hogy a liberálisokra, a könnyű műfaj segítségével bumerángként ütött vissza az átok, és ha már Vona Gábor kutyás képére valaki rákattint, és még az alatta lévő szöveget is elolvassa, akkor egyértelmű lehet számára, hogy a párt semmit nem adott fel elveiből, csupán tematikájában és retorikájában is felhasználja azokat az eszközöket, amelyekkel még sikeresebben eljuttathatja üzenetét.

Nézzük csak meg, hogy mi olvasható egyebek mellett Vona kutyás képe alatt. És ez itt a kulcsmondat: „a legszigorúbb szankciókkal felszámoljuk” az illegális kutyaviadalokat. Ez mindenki számára jelzés lehet, hogy a Jobbik nem tért el korábbi irányvonalától, közbiztonsági programjának meghatározó eleme pedig még a celebek számára is fogyasztható médiamegközelítésben is hangsúlyos lehet.

Egy gondolat erejéig visszatérve cikkünk címére. Figyeljék meg, ezzel hogy a Nagy Ő rákattant Vonára, milyen rövid idő alatt a legolvasottabbak között lesz írásunk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »