A Jobbik szerint vérlázító a legújabb hologiccs állami támogatása

A Jobbik mélységesen felháborítónak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap 309 millió forint közpénzzel támogatta a Hajnali láz című filmet. Az alkotás a 790 millióval dotált Veszettekhez hasonlóan csúfosan megbukott a mozikban: az első vetítési hétvégén összesen 1981 fő nézte meg az egész országban.

A százmilliókkal kitömött „posztholokauszt szerelmi történet” Gárdos Miklós és felesége megismerkedését dolgozza fel. Gárdos a Rákosi Mátyás által kézivezérelt Szabad Nép újságírója volt, gyűlölködő hangvételű cikkeivel a Rákosi-féle rémuralmat, majd annak bukása után ugyanilyen lelkesedéssel a megtorló Kádár-rezsimet szolgálta ki – mutat rá közleményében Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke. Gárdos Miklós írásaiban a szabadságharc résztvevőit bűnözőkként és prostituáltakként aposztrofálta, lelkendezve helyeselte az ’56-ot követő kegyetlen megtorlást, a letartóztatásokat, a kivégzéseket.

Az Orbán-kormányzat – folytatja Dúró – azzal, hogy hatalmas összegű támogatást nyújtott Gárdos Péter rendezőnek az apjáról készített, az ő történelmi szerepét elhallgató, a nézőket megtévesztő romantikus drámához, maga is felmenti bűnei alól az embertelen kommunista diktatúrát éltető és annak fenntartásához hozzájáruló Gárdos Miklóst. A Jobbik szerint döbbenetes a Fidesz–KDNP-kormány viselkedése: ahelyett, hogy a magyar fiatalok számára identitásuk megerősítését is segítő filmek gyártását szorgalmazná, százmilliókat pazarolt el közpénzből egy ilyen, vállalhatatlan emberről készült mozifilmre. Jelképes és különösen is elszomorító – teszi hozzá az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke -, hogy mindez a megtorlásokat irányító kommunista belügyminiszter, Biszku Béla tulajdonképpeni felmentésével egy időben zajlik.

A Jobbiknak a választások megnyerését követően sok más mellett egyik első dolga lesz, hogy a kulturális életet – a filmgyártást különösen – magyar nemzeti értékek szolgálatába állítsa. A Jobbik szerint az Orbán-kormány továbbra is jobbikosként beszél, de SZDSZ-esként cselekszik a kultúra számos területén: az egyik legnagyobb magyar történész és kultúrpolitikus, Hóman Bálint szobrának ügye mögül gyáván és elvtelenül kifarolt, egy kommunista bértollnokról készült szerecsenmosdató filmet pedig elképesztő összeggel jutalmaz – zárul a közlemény.

(Kuruc.info)

Korábbi írásaink az aktuális hologiccsről:

Megrendülve, sokat sírva fogadta a jeruzsálemi holoértő közönség a Gárdos-mesét

Gárdos Péter felébredt, és kiabálni kezdett

Jellemző: Gárdos ócska és röhejes holoponyvájával "mutatják be" hazánkat a Frankfurti Könyvvásáron

Rákosi Mátyás a legfőbb mestere honfoglaló népünknek – Epizódok egy posztholokauszt szerelem történetéből

Egyházgyalázó holoszemét szalonnával és füstölt kolbásszal

Újabb "magyar" világsiker a láthatáron: a "poszt-holokauszt szerelmi regény"

Zsidó mese: "Tébolyban szenved a magyar társadalom"

Újabb "magyar" világsiker a láthatáron: a "poszt-holokauszt szerelmi regény"

A Saul fia olyan rossz, hogy egy ausztrál filmkritikusnő kisétált a vetítésről – ez volt az első ilyen esete, pedig nem ma kezdte a szakmát

Csak a zsidók kaptak pénzt a Vajna-féle "Nemzeti" Filmalapból – minden magyar téma elutasítva

Itt az ideje ismét moziba terelni a Hitgyülit: óriási bukás a gárdafilm – a Filmalap eddigi legdrágább propagandája

A zsidó és cigány filmeknek köszönhetően már nem csak a bőgatya és a fütyülős barack jelenti a magyar kultúrát

A Hitgyülinek kell kibérelni a mozitermeket, annyira nem érdekel senkit a Saul fia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »