A Kába-kő elpusztítására szólított fel a nyugat által kiképzett terrorhadsereg

A Kába-kő elpusztítására szólított fel a nyugat által kiképzett terrorhadsereg

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű ultraextremista szunnita terrorszervezet állítólag arra szólította fel Twitter-oldalán híveit, hogy semmisítsék meg az iszlám vallás legfontosabb ereklyéjét, a mekkai Kába-követ.

„Az emberek azért mennek Mekkába, hogy köveket érintsenek meg, nem pedig Isten miatt” – írta sajtóértesülések szerint Twitter-oldalán Abu Turab al-Mugaddasi, a korábban Iraki és Levantei Iszlám Állam néven működő terrorista szervezet tagja.

Az időközben eltávolított bejegyzésben a szélsőséges terrorista kifejtette, később betörnek majd Szaúd-Arábiába, és elhurcolják az ereklyét. „Ha Allah úgy akarja, megöljük azokat, akik köveket imádnak, és elpusztítjuk a Kábát” – tette hozzá állítólag al-Mugaddasi. A kijelentést a török média kezdte el terjeszteni, és az egész iszlám világban hatalmas felzúdulást keltett.

Hírdetés

Az Irak és Szíria jelentős részét elfoglaló, és Iszlám Állam néven kalifátust alapító szervezet a hírek szerint jelenleg arra készül, hogy elfoglalja a Szaúd-Arábiában, az iraki határ közelében fekvő Arar városát. Ez a település mindössze 15 órányi autóútra fekszik Mekkától, ahol a Kába-kő található.

A Kába egy több mint tíz méter magas, fekete gránitdarab, amelynek hétszer történő körbejárása annak a szent zarándoklatnak része, amelyet élete során legalább egyszer minden muszlimnak teljesítenie kell. A hádzsnak nevezett zarándoklat az iszlám „öt pillérének” egyike.

A szélsőséges szunniták az általuk elfoglalt területeken sorra pusztítják el a mecseteket, ereklyéket és emlékműveket. Az iraki Moszul lakói arról számoltak be, hogy városukban több szent helyet megsemmisítettek a dzsihádisták, köztük Jónás próféta sírját. Az IÁ korábban azzal fenyegetőzött, hogy lerombolja az ország leghíresebb, a 12. században épített minaretjét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »