A katalán válság megbuktathatja a belga kormányt is

A katalán válság megbuktathatja a belga kormányt is

 

„A katalán válság becsapódott Belgiumba” címmel az amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű portálja ezzel a címmel ír arról, hogy a katalán elnök hétfői Belgiumba érkezése és politikai menedékkérése azzal fenyeget, hogy a belga kormány a vallon-flamand törésvonal mentén szakad, sőt akár meg is bukhat. A Carles Puigdemont katalán elnököt Belgiumba invitáló belga migrációsügyi miniszter az Új Flamand Szövetség nevű, nacionalista, szakadár politikát hirdető flamand párt tagja, aki élesen szemben áll a vallon, azaz francia nyelvű, vallon Charles Michel belga kormányfő négypárti koalíciós kormánya liberális vezetésével.

„Európában számos térség új rendet akar” címmel a független német hírportál, a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN arról számol be, hogy több amerikai transzatlantista agytröszt aggódik, amiért Katalónia példáját követheti Skócia, a belga Vallónia és Flandria, Bajorország, Szicília, Dél-Tirol, Lombardia, Andalúzia, Normandia, Korzika, Elzász és más térségek. Igen kicsi az esély, írja a cikk, hogy Európa mai politikai térképe az elkövetkező ötven év alatt ne változzon. Idézi az egyik agytrösztöt, amely szerint a nacionalizmus Európa széttagolódásának és az EU válságának része.

Hírdetés

Szánalmasan felfújt, nevetséges ügynek tartja a Russia Today orosz globális televízió szemleírója azt az izzadságszagú amerikai igyekezetet, hogy összjátékot próbáljanak bizonyítani Trump elnök és Oroszország között. Mindezt mutatja az a tény, hogy a tegnap, Paul Manafort, Trump volt kampánymenedzsere elleni vádiratban nem Oroszország,  hanem Ukrajna szerepel és név szerint Júlia Timosenko, akit helytelenül elnöknek neveztek, nem pedig miniszterelnöknek, holott az utóbbi volt. Nem is szólva arról, hogy Timosenkot nyugatimádó és oroszutáló álláspontjáról ismerték.

Egy másik izraeli hírportál, a Life Site News arról tudósít, hogy az izraeli legfelsőbb bíróság egyöntetűen visszautasította a homoszexuális házasságot azzal, hogy az nem polgárjogi kérdés. Az ottani melegszervezet arra kérte a bíróságot, hogy az nyilvánítsa alkotmányellenesnek az azonos neműek házassága ellen hatályban lévő törvényt.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléjéből – először 11:55-kor/

/Echo TV nemzetközi sajtószemléjéből – először 11:55-kor/

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »