A késeléses támadás után több rendőr lesz a kassai városi járatokon

A késeléses támadás után több rendőr lesz a kassai városi járatokon

Szorosabb együttműködést tervez a rendőrséggel a Kassai Tömegközlekedési Vállalat (DPMK). A cég szerint azért van szükség a fokozott rendőri felügyeletre, mert az utóbbi időben egyre több a rendbontás, az agresszív utas.

„A buszsofőrök és a villamosvezetők, a jegyellenőrök és a vállalat más munkatársai, de az utasok is egyre gyakrabban vannak kitéve atrocitásoknak, ezért a DPMK vezetése úgy döntött, még szorosabban együttműködünk a városi rendőrséggel – közölte lapunkkal Michaela Karaffová, a tömegközlekedési vállalat szóvivője. – Az állami rendőrség egyenruhás vagy civil járőrei a legproblémásabb vonalakat fogják ellenőrizni.” A rendőrség főleg az éjszakai járatokon lesz jelen. „Rendkívüli helyzetben a DPMK kommunikációs központja azonnal riasztja az osztagokat. Bevonjuk az intézkedésbe azokat a szolgálaton kívüli rendőröket is, akik éppen a villamoson vagy a városi buszon utaznak, amikor incidens történik” – magyarázta Karaffová. 
 

A DPMK lépését az is sürgette, hogy január elején a villamoson egy nő kést rántott, és mellkason szúrta a jegyellenőrt. A fiatal jegyellenőr szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, de ez az eset is mutatta, hogy a vállalat munkatársai – beleértve a jegyellenőröket is – egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve. A késelő nőt bíróság elé állították, a főügyész indítványozta előzetes letartóztatását, azzal az indokkal: nem kizárt, hogy újabb bűncselekményt követne el. A bíró elfogadta a javaslatot, a nő ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak. Időközben kiderült, hogy bipoláris személyiségzavarban szenved. A kivizsgálásba bevont pszichiáter véleménye szerint a nő közveszélyes, de megfelelő kezeléssel javulhat az állapota. A szakértői vizsgálat kiértékelése után leállították az ellene indított eljárást. A börtönből kiengedték, és áthelyezték a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályára. Az ügyész azt javasolta, hogy elmegyógyintézetben helyezzék el. Az ügyben napokon belül dönt a bíróság.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »