A kölni pokoli szilveszter még Merkelt is megtörheti

A kölni pokoli szilveszter még Merkelt is megtörheti

MTI nyomán

A jelek szerint a “nyitott határok politikáját” eddig körömszakadtáig védő német kancellár is kénytelen meghátrálni. a hatalmas felháborodás előtt.

A német “polgárok és a menekültek nagy többségének érdekében” változtatni kell a menekültügyi szabályozáson a Kölnben szilveszter éjszaka nők ellen elkövetett tömeges támadások fényében – közölte Angela Merkel német kancellár a legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetésének ülését követően, szombaton Mainzban.

A CDU elnöksége az ülésen elfogadott egy Mainzi nyilatkozat című dokumentumot, amelyben egyebek mellett a Németországba érkező

menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását

és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozza elő.

“A szilveszterkor történtek visszataszító bűncselekmények, amelyek határozott válaszokat követelnek” – fogalmazott Angela Merkel az ülés után nyilatkozva. Közölte: reméli, hogy a változtatásokról gyorsan meg tudnak egyezni a koalíciós partner szociáldemokratákkal, és “hamarosan világossá válik, hogy milyen törvénymódosításokat tudunk meghozni”.

Hannelore Kraft, a Kölnt is magában foglaló Észak-Rajna-Vesztfália szociáldemokrata miniszterelnöke azt mondta szombaton, hogy nem zárja ki a menekültügyi törvények módosítását. “Ha (a törvények) javításra szorulnak, nem fogjuk magunkat kivonni ennek tárgyilagos megvitatása alól” – fogalmazott.

Kölnben szilveszter éjszakáján mintegy ezer, többségében “arab és észak-afrikai kinézetű” fiatalember csoportokra oszolva nőket támadott meg és molesztált. A német rendőrséghez azóta már mintegy kétszáz feljelentés érkezett. Németország más városaiban, sőt Svájcban és Ausztriában is történtek hasonló incidensek. A kölni támadásoknak eddig 32 gyanúsítottját azonosították, közülük 22-en menedékkérők.

Az észak-rajna-vesztfáliai városban mintegy kétezer baloldali aktivista – többségében nő – tüntetett szombaton a főpályaudvarnál, a támadások színhelyén “a szexizmus és a rasszizmus” ellen.

A délutáni órákra a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) radikális bevándorlás-ellenes mozgalom hirdetett tüntetést Kölnbe, a város utcáira 1700 rendőrt vezényeltek a megmozdulás biztosítására.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »