A Konzum is vételi ajánlatot tehetett a Telenorra

A Konzum is vételi ajánlatot tehetett a Telenorra

A Konzum csoport vételi – indikatív – ajánlatot tett a Telenor magyarországi operációra – értesült piaci forrásból a Portfolio.hu.

A legfrissebb piacról származó információk szerint nem csak amerikai érdeklődőtől kaphatott ajánlatot a Telenor, a magyarországi operáció megvásárlása érdekében. A Portfolio.hu értesülése szerint a Konzum csoport is vételi ajánlatot tett a vállalatra.

A Telenor magyarországi operációjára tett vételi ajánlat beleillik abba az üzleti stratégiába, amelyet a Konzum és az Opus folytat – írja a lap. A vállalatok menedzsmentje ugyanis olyan cégeket vásárol, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek.

Ezt erősítette meg a lap kérdésére szerdán Jászai Gellért, a Konzum elnöke, akit arról kérdeztek, hogy hoztak, vagy terveznek olyan felvásárlási, illetve beruházási döntéseket, melyek alapján befektetőként megjelenhetnek a magyar mobil távközlési piacon, illetve tettek-e valóban vételi ajánlatot a Telenor magyarországi operációjára.

– jelentette ki Jászai Gellért.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »