A kopaszodás a konyhában is megelőzhető

A kopaszodás a konyhában is megelőzhető

Ami a csillagokban, vagy legalábbis a genetikai kódodban meg van írva, azon nem nagyon változtathatsz – állítják legalábbis azok a kopaszodó emberek, akik már lemondtak a hajkoronájukról. Mások kétségbeesve küzdenek a frizurájukért, samponokat próbálgatnak, kenőcsök és fejbőrkezelő krémek tornyosulnak a fürdőszobaszekrényükben. A legtöbb kencefice azonban a szemetesben végzi, a csupasz felület pedig megállíthatatlanul nyeli el a valaha dús hajkorona helyét.

Ha teljesen nem lehet is megelőzni vagy megállítani a kopaszodást, az egészséges bőrért és hajhagymákért sokat tehetsz már az étkezéseid során is. A tudatos táplálkozás ebben a tekintetben is a legkézenfekvőbb, ugyanakkor legritkábban alkalmazott „csodaszer”. Mégis azt ajánljuk: ha már kipróbáltad az összes, reklámokban szereplő sampont és balzsamot, és ha már a különleges hajpakolásokra is egy vagyont költöttél, de még mindig egészségtelen kinézetű a hajad, itt az ideje, hogy az étrendeden változtass. Ha ugyanis a hajad egészséges belülről, az kívülről is látszani fog.

– Ha valaki kiegyensúlyozott étrendet követ, miközben bizonyos tápanyagokra nagy hangsúlyt fektet, mint például a fehérje, a vas, az extra lökést adhat a hajnak – foglalta össze a lényeget Neil Sadick, a Weill Cornell Orvosi Egyetem klinikai professzora.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »