„A kórházak romokban, a város koszos, csak a luxusberuházásokra van pénz”

„A kórházak romokban, a város koszos, csak a luxusberuházásokra van pénz”

Új társadalmi alapszerződésre lenne szükség a főváros és a vidék között az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelölte szerint. A szocialisták Budapest programjuk bemutatóján arról is beszéltek: az áprilisi választás egyik tétje az önkormányzatok fennmaradása, amelyeket a Fidesz győzelme esetén felszámolna.

Kampányfilm keretében mutatta be az MSZP a Szabad Budapest programját. A szocialisták több pénzt, jobb tömegközlekedés, nagyobb biztonságot, és a zöldterületek növelését ígérik.

„Mi budapestiek napi 20 milliárd forint adót fizetünk, de Orbán és a fideszes kormány ebből alig ad vissza valamit, és azt gondolom, hogy nem tűrhetjük tovább, hogy Budapesten semmire ne jusson pénz, amire a központi hatalom nem gondolja, hogy költeni akar. Budapest elviselhetetlen adóssággal küzd mára. A kórházak romokban, a város élhetetlen és koszos, csak a luxus- és presztízsberuházásokra van pénz: a Várra, a Városliget lebetonozására, vagy éppen stadionépítésekre” – emelte ki a rendezvényen Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi önkormányzati képviselője.

Hírdetés

Az MSZP budapesti elnöke szerint ellenzéki összefogással legyőzhető a Fidesz a fővárosban. „Mekkora veszélyt rejt az magában, ha a fővárosiak nem állnak a sarkukra, és nem mennek el szavazni és nem tudunk győzedelmeskedni most április 8-án, pedig ehhez demokraták, elegen vagyunk. Igaza volt szél Bernadettnek, az LMP társelnökének, hogy sorsközösség van Budapesten. Ha az LMP 5-6 körzetben segít, örökre ki tudjuk söpörni a Fideszt a fővárosból” – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a főváros és a vidék közti társadalmi alapszerződés megkötését sürgette. „Amely lehetővé teszi azt, hogy Budapest továbbra is az ország motorja legyen, és azt az elvárást megfogalmazza, és rögzíti, hogy ezzel együtt is a legszolidárisabb települése legyen az országnak. Az az érdekünk, hogy azok a közszolgáltatások, amelyeket a budapesti önkormányzatok, legyenek azok fővárosiak vagy kerületiek, jobban el tudtak látni, mint az állam, továbbra is az önkormányzatok lássák el, és az az érdekünk, hogy Budapest húzza fel az országot. Ostoba az a politika, amely szembeállítja Magyarországon Budapestet és a vidéket” – emelte ki Karácsony Gergely.

A programismertető résztvevői szerint a választás egyik tétje az önkormányzatok megmaradása. Ugyanis úgy látják, egy újabb győzelem esetén a Fidesz nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki települések helyhatóságait is felszámolhatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »