A korosabb, olcsó autókat viszik el tőlünk – kivéve Németország, oda az áfacsalással behozott prémium modellek kerülnek

Az importtal párhuzamosan, egyre több, többnyire korosabb és olcsó autót visznek ki az országból, és ez minimálisan javítja a magyarországi autópark átlagéletkorát – mutat rá a DasWeltauto az MTI-hez eljuttatott közleményében. Egy másik hírből pedig kiderül, hogy bár az európai lízingpiacon is jelentős volt a növekedés 2017-ben, a magyar ágazati szereplők ennél jóval nagyobb bővülést értek el tavaly.

A KSH adatait idézve a közleményben ismertetik: tavaly 18 956 használt kocsi került külföldi tulajdonoshoz Magyarországról, 7 százalékkal több, mint 2016-ban. Értékben a forgalom 27,1 milliárd forintot tett ki, 34 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – közölték. Megjegyezték, hogy ugyanebben az időszakban a Magyarországra behozott használt autók száma 9 százalékkal bővült, elérve a 155 414 darabot.

Az export során a legtöbb magyar használt járművet Szerbiába vitték: 13 536, többnyire idős, rosszabb minőségű autót értékesítettek ide a hazai vállalkozók. A második legnagyobb mennyiség, 2154 darab Németországba ment, ez a piac főleg a fiatal, keveset futott, esetenként prémium kategóriájú járműveket vásárolta. Szlovákiába 1174 kocsit exportáltak, többnyire olcsóbb járműveket.

Emellett vittek autót Magyarországról Afganisztánba, Kínába, a Koreai Köztársaságba, Ausztráliába, Malajziába, Togóba, Kongóba, Kamerunba.

A határon túli értékesítések legkeresettebb típusai az 1500-2500 köbcentis dízelautók voltak, 9366 ilyen kocsi hagyta el Magyarországot, a 1000-1500 köbcentis benzines vagy gázüzemű gépkocsikból pedig 4036. Kivittek továbbá 2301 darab 1500-3000 köbcentis benzines, illetve gázüzemű járművet.

Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója szerint az idős magyarországi autóállomány szempontjából a növekvő export pozitív, mivel általában a korosabb, olcsó autókat viszik el az országból.

Hírdetés

A fiatal használt autók exportja azonban egy másik fontos anomáliára figyelmeztet – jelezte Frank György. Kifejtette: ha egy német kereskedő Magyarországról vásárol használt autót, ez azt jelenti, hogy itt kedvezőbb áron lehet jó állapotú modellhez jutni. Az importadatok viszont sokszor ennek ellenkezőjére utalnak, ami manipulált vagy áfacsalt autók kereskedelmét valószínűsíti. A fiatal gépkocsiknál az eladók jó eséllyel játszhatják ki a szabályokat – jegyezte meg a márkaigazgató.

A DasWeltAuto a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használt autó üzletága, amely 30 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte. A hálózat 2017-ben 6784 állapotfelmérésen átesett, szervizelt, garanciális használt autót értékesített, 8 százalékkal többet, mint az előző évben.

Magyar Nemzet: A Lízingszövetség szerint az európainál jóval nagyobb a növekedés a magyar lízingpiacon

Az európai társszervezet (Leaseurope) adataira is támaszkodó beszámoló szerint a növekedés a gépjárművek esetében volt a legnagyobb, de nőtt a gépek és berendezések finanszírozása is. Magyarországon 613 milliárd forintra emelkedett a lízingfinanszírozásban megvalósuló beszerzések összértéke.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy tavaly jelentős mértékben bővült a magyar autópiac. Az év egészében 116 265 új autó kelt el, ez 20,4 százalékos emelkedést jelent. Idén pedig tovább nőttek az eladások.

(Híradó – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »