A krími blokád megbukott, betilthatják a krími tatárok Medzslisz nevű szervezetét

Balbek nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Jobb Szektorhoz hasonlóan betiltják a krími tatárok Medzslisz nevű szervezetét is, amit Refat Csubarov és Musztafa Dzsemilev irányít. „A Jobb Szektor szélsőséges nézetei miatt be van tiltva Oroszországban. El kell gondolkodni azon, hogy Dzsemilev és Csubarov szervezete is ilyen népellenes tevékenységet folytat.

„Ez az akció semmilyen intézkedést nem foganatosított. A szervezők által kitűzött célokat nem érték el. Jelen pillanatban Krím élelmiszerellátása teljes mértékben Oroszországon keresztül folyik” – mondta Balbek.

„Ezek az emberek semmire nincsenek hatással sem Ukrajnában, sem a Krím-félszigeten. Ezek átlagos politikai bohócok, amit egy Ukrajnában hatalomra kerülő Amerika-barát kormány használ. Nemzetközi provokátorokként használják őket, hogy a nyilvánosság előtt igazolhassák az ukrán kormány ésszerűtlen döntéseit” – mondta Balbek.

Hírdetés

A Krími Köztársaság vezetője, Szergej Akszenov szavai szerint a blokád ideje alatt nem volt érezhető élelmiszerhiány, a Kerszi-szoroson szállított orosz élelmiszerek mennyisége pedig 15 százalékkal nőtt.

Balbek nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Jobb Szektorhoz hasonlóan betiltják a krími tatárok Medzslisz nevű szervezetét is, amit Refat Csubarov és Musztafa Dzsemilev irányít. „A Jobb Szektor szélsőséges nézetei miatt be van tiltva Oroszországban. El kell gondolkodni azon, hogy Dzsemilev és Csubarov szervezete is ilyen népellenes tevékenységet folytat. Ezek olyan paraziták, amelyek hazafias szlogenek alatt pusztítják a saját országukat, és veszélyt okoznak a környezetük számára. Ha továbbra is szélsőséges tevékenységgel fognak foglalkozni, és közös akciókat fognak folytatni az Oroszországban betiltott szervezetekkel, akkor elérik a betiltásukat” – mondta Balbek kiemelve, hogy ezek az emberek árulók, akik csak ártanak a krími tatároknak és Krím lakosságának.

TASS


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »