A lakásárak enyhe csökkenése jól jöhet a Duna House-nak

A lakásárak enyhe csökkenése  jól jöhet a Duna House-nak

A drágulás ütemének lassulása a tranzakciószám növekedésén keresztül pluszbevételt és az árfolyam emelkedését is magával hozhatja.

Lassulhat a budapesti lakások drágulási üteme az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatai szerint.

– mondta a Világgazdaság kérdésére Gaál Gellért. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint jó hír, hogy a lakások gyorsabban kelnek el.

„Egy panellakást már akár ötven nap alatt el lehet adni, ez szignifikánsan rövidebb idő, mint az egy évvel korábbi, régiótól függően nyolcvan-száz nap. Az látszik a tendenciákból, hogy a használt téglalakások értékesítési idejének csökkenése lassult, sőt néhol megállt. A trend itt sem aggasztó, egyszerűen azt jelenti, hogy a téglaépítésű lakások piaca futott fel hamarabb, és már lecseng a vásárlási láz. A vevők ezért fordultak a panelok felé” – fűzte hozzá az elemző.

A Duna House Barométer adatai szerint májusban 13 967 tranzakciót bonyolítottak le a cég hálózatában. Tavaly májusban ez a szám
13 855, két éve pedig 13 294 volt. Így míg 2017-ben 4,2 százalékos volt az éves alapú növekedés, addig idén már csak 0,8 százalék.

– emelte ki Gaál Gellért, aki rámutatott, hogy a Duna House profitjának döntő részét nem közvetlenül a lakások eladásának szervezése, hanem a hitelközvetítés adja.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »