A lengyel miniszterelnök édesapja is a zsidók célkeresztjébe került – "az alma nem esett messze a fájától"

A lengyel miniszterelnök édesapja is a zsidók célkeresztjébe került – "az alma nem esett messze a fájától"

„Az alma nem esett messze a fájától”, állapítja meg a szélsőségesen nacionalista, a Likud-kormány és a zsidó telepesek szócsövének számító Divvúáh Risoni című izraeli facebookos hírportál, amikor arról számol be, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök édesapja, Kornel Morawiecki állítása szerint a lengyelországi zsidók szabad elhatározásukból vonultak gettókba, mert így kívántak elkülönülni Lengyelország nem zsidó lakosaitól.

A likudista izraeli hírportál a nemrégiben kinevezett lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapjával, a nyugdíjas fizikustudós, főiskolai tanár, Kornel Mazowieckit a Kultúra Liberalna című varsói magazinban tegnap megjelent interjúra hivatkozva veszi kezelésbe. Sajnos lengyelül nem tudunk, ezért a lengyel miniszterelnök édesapjának állítólagos mondásával kapcsolatban csak az izraeli hírportál fordítása áll rendelkezésünkre.

„Tudja ön, hogy ki kergette be a zsidókat a varsói gettóba? Gondolja, hogy a németek? Ó, dehogy! A zsidók önszántukból mentek oda, mert azt mondták nekik, hogy lesz nekik ott egy önálló enklávé, ahol nem kell hadakozniuk ezekkel az undorító lengyelekkel”, idézi a héber hírportál Kornel Mazowieckit, ám az idézetből rögtön kiviláglik, hogy a likudista hírverők szándékosan összezagyválták a középkori zsidó gettó fogalmát és szerepét a németek megszállta országokban a második világháború idején fölállított gettók szerepével.

Hírdetés

Kornel Mazowiecki ezután fölteszi a következő kérdést: „Vajon ki küldte a zsidókat az Umschlagplatzra (átrakodóhely)? Gondolja, hogy a németek tették ezt? Dehogy! A zsidó rendőrség működött ezen a helyen”, válaszolta meg a saját kérdését a lengyel miniszterelnök édesapja, majd azt is elmondta, hogy a németek számos zsidó besúgót alkalmaztak a lengyelországi zsidók körében kibontakozó ellenállás fölgöngyölítése céljából.

A zsidók célkeresztjébe került Kornel Mazowiecki, a lengyel miniszterelnök édesapja 1941-ben született Varsóban. Ötgyermekes édesapa, nyugdíjas fizikustudós, főiskolai előadó. Korábban maga is a lengyel parlament képviselője volt. A szocializmus idejében ismert másként gondolkodó, 1982-ben megalakította a Solidarnosc Walczaca (Harcos Szolidaritás) nevű ellenzéki mozgalmat, 1979-től szamizdatot írt és terjesztett, 1980-ban Boroszlóban sztrájkot szervezett.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »