A lenti presztízsberuházásnak ne a városlakók igyák meg a levét!

A Zala megyei Lentiben tavaly nyílt meg a négycsillagos Thermal Hotel Balance, melynek átadása az eredeti tervekhez képest jókora csúszással történt meg. A fideszes városvezetés beruházásával kapcsolatban számos pénzügyi kérdés merül fel.

Az önkormányzat miért és kinek a döntésére hívott le jogtalanul egy több, mint 150 millió forintos teljesítési biztosítékot, s mindezért ki viseli a felelősséget? A jogtalan lehívásból származó lépésért az önkormányzat eddig körülbelül 30 millió forinttal károsította meg a várost, amelyet értelemszerűen – sajnos – a dolgozó, adófizető városlakók fizetnek meg.

Felszólítjuk a városvezetést, illetve Horváth László polgármestert, hogy öntsenek végre tiszta vizet a pohárba, tárják nyilvánosság elé a beruházással kapcsolatos teljes pénzügyi helyzetet, valamint adjanak választ arra, miből fogja a város kigazdálkodni a közel 30 millió forintos kárt és a Lenti Gyógyfürdő Kft. tavalyi, 187 milliós veszteségét. Ezt a tájékoztatást célszerűnek tartjuk mielőbb megadni, ugyanis jövőre a Jobbik kormány fel fogja tárni a visszásságokat, amit a felelősök elszámoltatása fog követni!

Benke Richárd, a Jobbik Lenti Szervezetének elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »