A lett kormányfő is nő, mégsem a politikában éli ki anyai hajlamait: "vissza kell toloncolni a gazdasági menekülteket!"

A lett kormányfő is nő, mégsem a politikában éli ki anyai hajlamait: "vissza kell toloncolni a gazdasági menekülteket!"

Európának felül kell vizsgálnia politikáját, és vissza kell toloncolnia hazájukba a "gazdasági menekülteket" – jelentette ki Laimdota Straujuma lett kormányfő kedden Rigában.

A vezető politikus, aki ugyan tavaly decemberben lemondott posztjáról, de még mindig hivatalban van, a lett állami televíziónak nyilatkozott. Kijelentette: "A migránsok mintegy fele gazdasági menekült. Őket vissza kellene toloncolni, de már szétszóródtak Európában". A kialakult helyzetért a felelősség szerinte az Európai Bizottságot és "egyes uniós tagállamokat" terheli, akik "pozitívan viszonyultak a menekültáradathoz". "Európa részben beismeri hibáit, melyeket a menekültek befogadásának politikájában elkövetett, és sokkal nagyobb erőfeszítéseket tesz a határok megerősítésére" – mondta.

Lettország korábban hozzájárult ahhoz, hogy a következő két évben területén 531, a Közel-Keletről és Afrikából – Olaszországon és Görögországon keresztül – érkezett menekültet helyezzen el. Az első tíz menekültnek január végén, február elején kell megérkeznie. A legfrissebb közvélemény-kutatás eredménye szerint a megkérdezett lakosok több mint 78 százaléka nem támogatja a kormány döntését a menekültek befogadásáról.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »