A libanoni hatóságok szépen lecsillapították a "büszke" buzeránsokat

A hatóságok nyomására nem tartják meg az ország második buzifelvonulását Libanonban – közölték a szervezők kedd este.

Az országban, amelyben többnyire a konzervatív gondolkodás az uralkodó, tavaly zárt ajtók mögött tartották az arab világ első ilyen rendezvényét. A szervezők közleménye szerint az idei követte volna a tavalyi mintát, de a hatóságok beavatkozását követően elálltak tervektől a rendezők.

A dokumentum szerint a belbiztonsági szolgálat mellé rendelt cenzúrahivatal tisztviselői hétfőn töröltek egy nyilvános felolvasást, majd a kezdeményezés szervezőjét kihallgatták. Az éjszakát őrizetben töltötte, később kihallgatták a vizsgálóbiztosok, akik jelezték, vállaljon írásban kötelezettséget arra, hogy tevékenységét felfüggeszti, különben nem szabadulhat – derül ki a közleményből. Azt is kilátásba helyezték, ha nem írja alá, akkor a közerkölcs megsértése címén eljárást indítanak ellene.

Bár Libanont a homoszexualitás tekintetében toleráns országnak tekintik más arab országokhoz képest, a rendőrség rendszeresen rajtaüt éjszakai bárjaikon és a közösség más helyein. Ezen kívül a ferde hajlamúak gyakran válnak gúnyolódás célpontjaivá, időnként még tévéműsorokban is. Tavaly a köcsögök hetét viszonylag problémamentesen tarthatták meg, bár a "szexuális változatosságról" rendezendő eszmecserét egy iszlamista szövetség tiltakozásai nyomán törölték.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »