A liberális Kanada hatalmas adóemelése a kisembereknek: ez lenne nálunk, ha Bokros és bandája jönne

A liberális Kanada hatalmas adóemelése a kisembereknek: ez lenne nálunk, ha Bokros és bandája jönne

FRASER INSTITUTE

A tekintélyes kanadai konzervatív Fraser Intézet nevű agytröszt számítást végzett.

Amióta Justin Trudeau miniszterelnök lépett kormányra, többször ismételten azt állította, hogy a kanadai középosztályhoz tartozó családoknak kisebb lett az adóterhe.

Csakhogy minden, az adót érintő változást figyelembe véve látható, hogy a kanadai családok 81 százalékának adóterhe nőtt.

Ami az idei és a jövő évet illeti, a bejelentett adóváltoztatások eredményeként egy átlagos család évente 2200 kanadai dollárral több adót fog fizetni. Ez nagyjából fél millió forint adóemelésnek felel meg.

(Most szarkazmus következik…)

Ha nálunk az történne, amit a „demokratikus ellenzék” titkon imádna, például egy génbomba felrobbanna és a választásokon a  liberális ellenzék győzne (beleértve a kormányban természetesen kulcspozíciót vállaló, „jobboldali” Bokros Lajossal, akkor a fentihez hasonló dolog történne, miután a választásokat követő első héten bejelentenék, a legnagyobb megdöbbenésükre hatalmas költségvetési hiány van, amit a Fidesz-kormány elrejtett.

Majd kijelentenék, hogy Magyarországot a rá lecsapó katasztrófa elől csak úgy lehet megmenteni és az országot távlatilag prosperálóvá tenni, ha több megszorító intézkedést tennének, ideiglenesen emelnék az adókulcsot és azonnal behívnák a Nemzetközi Valutaalapot, amely jólelkűen azonnal húsz milliárd dollárral „segítene ki”  bennünket.  

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »