A magyar követség előtt fog tüntetni a Noua Dreaptă a magyar nemzeti ünnepen

A szélsőségesen magyarellenes szervezet a bukaresti magyar diplomáciai képviselet előtt fog hangot adni nézeteinek. A Noua Dreaptă párt bejelentette: március 15-én, csütörtökön déli 12-órától tüntetést szervez Magyarország bukaresti nagykövetsége előtt. A tüntetés jelszava már ismerős lehet sokaknak: „A magyar szeparatizmus ellen, a nemzeti egységért”.

A magyarellenes szerveződés többek között amiatt tüntet, hogy a magyar kormány támogatta volna a március 10-i marosvásárhelyi felvonulást, amelyet ők természetesen alkotmányellenesnek minősítenek, mivel az a szerintük nem létező Székelyföld autonómiáját célozza.

A párt szerint a magyar kormány ellenségesen viselkedett Romániával szemben, amikor Potápi Árpád János államtitkár útján minél nagyobb részvételre buzdította a romániai magyarokat a Románia adminisztratív-területi egységét „tagadó” rendezvényen.

Kifogásolják továbbá a Székelyföld autonómiastatútumának törvénytervezetét is, melyet Kulcsár-Terza József RMDSZ-es parlamenti képviselő be is nyújtott a román parlamentben, és amelyet a magyar kormány szóban támogatott.

adevarul.ro


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »