A Markíza, a Joj és az RTVS – melyik mekkora nézettséget produkált tavaly?

A Markíza, a Joj és az RTVS – melyik mekkora nézettséget produkált tavaly?

 A Markíza még mindig a legnézettebb csatornákkal rendelkezik, a Joj viszont gyorsabban bővül. Az RTVS csak az idősebb célcsoportok körében stabil.

Ez derül ki a Trend gazdasági hetilap internetes kiadásának cikkéből, amely a három legnagyobb tévészolgáltatót, a Markíza (Markíza, Doma, Dajto csatornák), a Joj Group (Joj, WAU, PLUS) és az RTVS (STV1, 2) csatornák nézettségét hasonlította össze.

A 12-54 éves középkorosztály körében a legnézettebb továbbra is a Markíza, részesedése a nézettségből tavaly 27 százalékos volt, ami 4 százalékos csökkenést jelent 2016-hoz képest, de még elég a piacvezető helyhez.

A második a Joj Group, amelynek részesedése 23,2 százalék (1,3 százalékpontos növekedés), az egyetlen csatorna, amely növekedni tud.

Az RTVS 11 százalékon áll. A 12+ korkategóriában (tehát az 55 év felettieket is számolva) azonban az RTVS már erősebbnek mutatkozik, piaci részesedése 14,2 százalékos volt. A Markízáé ebben a kategóriában csak 25,2, a Joj Group-é 22,3 százalékos.

A csatornák közül közel 20 százalékos részesedéssel a Markíza televízió bizonyult a legsikeresebbnek.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”),d=o[0],r=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=r+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var a=e.createElement(“script”);a.async=1,a.id=s,a.src=i,d.parentNode.insertBefore(a,d)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »