A mészárlás előtti órákban adtak be petíciót az orvosok

A mészárlás előtti órákban adtak be petíciót az orvosok

2000 orvos írta alá a dokumentumot, mely komolyan elkezdené vizsgálni a járványszerűen terjedő lövöldözések okát.

Az amerikai doktoroknál betelt a pohár az egyesült államokbeli lövöldözések, mészárlások kapcsán. Egy kisebb orvoscsoport szerdán petícióval fordult a Kongresszushoz. Ebben azt követelik a törvényhozóktól, hogy változtassanak az eddigi gyakorlaton, és a járványok kezelését és megelőzését végző egészségügyi központnak legyen lehetősége országos felmérést készíteni a lőfegyverekkel elkövetett bűncselekményekről. A petíciót kétezer orvos írta alá – adta hírül a The Independent online kiadása.

Vélekedésük szerint meg kell vizsgálni, hogy a fegyveres erőszak terjedése kezd-e járványszerű méreteket ölteni. „Elkeserítő, mennyire kevés erőfeszítést tettünk az elmúlt 20 évben annak érdekében, hogy megtaláljuk az ilyen típusú bűncselekmények visszaszorításának lehetőségét” – írta Twitter-üzenetében Nina Agrawal, az egyik aláíró. Hozzátette, a kutatásra azért lenne nagy szükség, mert a fegyveres bűncselekmények már a vezető halálokok között vannak Amerikában, a folyamatot pedig objektív adatokkal, tudományos vizsgálattal kell ellenőrizni.

Hírdetés

Az orvosok úgy gondolják, hogy nem lehet tovább halogatni ezt a felmérést, mely lassan de biztosan javulást hozhat az egyre aggasztóbb tendenciában.

Groteszk módon néhány órával a petíció átadását követően dördült el az első lövés San Bernardinóban.

2010 és 2013 között az FBI összesítése szerint 160 olyan lövöldözés volt az USA-ban, mely mészárlásba torkollott. Ezekben több ezren haltak meg országszerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »