A mobil robotok forradalmasíthatják a logisztikát

A mobil robotok forradalmasíthatják a logisztikát

Komolyan növekszik itthon is a kereslet az együttműködő robotok iránt. Nem meglepő tehát, hogy bővíti hazai hálózatát az együttműködő mobil robotok piacvezetője, a dán Mobile Industrial Robots. Új partnere több évtizedes szakértelemmel a háta mögött nyújt segítséget ipari automatizálásban a hazai cégeknek – írja közleményében az új partner, a B&O Engineering Kft.

Komoly lehetőségek rejlenek a mobil robotokban, és a jövőben meghatározó szerepet fognak betölteni a vállalatok intralogisztikai folyamataiban is a B&O Engineering Kft. ügyvezetője, Borsos Balázs szerint. Az általa vezetett cég most vált a hazai piacvezető, a dán Mobile Industrial Robots partnerévé.

Magyarországon – méretéhez képest – sok robot eladás történik, a megrendelések jellemzően nagy, multinacionális vállalatoktól érkeznek. Általánosságban azonban a vállalatok gondolkodásmódján van még mit javítani, kevesen ismerik fel egyelőre a lehetőséget, amit a robottechnológia a versenyképesség növeléséért tehet – jelentette ki az ügyvezető. Míg a robot kiváltja a kis hozzáadott értékű munkát, addig a dolgozók más szinteken, értékteremtő folyamatokban vehetnek részt – érvelt a robotok használata mellett az üzletember.

– mondta Borsos Balázs.

A szakember kiemelte, hogy a robotok segíthetnek a logisztika során, a gyártásban és más robotoknak is mobilitást adhatnak, például robotkaroknak, amelyek a kollaboráló robotokra szerelhetőek. A lehetőségek tárháza azonban végtelen.

A dán robotgyártó vállalat termékei például az emberek közvetlen közelében is képesek dolgozni, mindenféle biztonsági intézkedés nélkül, így nagymértékben optimalizálják a termelési területen zajló szállítmányozást.

A robotok emellett rendkívül felhasználóbarátok, nem egészen egy nap alatt telepíthetők, valamint az intuitív interfésznek köszönhetően a programozási tapasztalattal nem rendelkező alkalmazottak is tudják őket programozni.

Az autonóm robotok a fejlett mobil robotok új generációját jelentik, amelyek gyors megtérülést eredményeznek a befektető számára, gyakran kevesebb, mint egy év alatt – tette hozzá Borsos Balázs.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »