A nagy klíma-kamu

A nagy klíma-kamu

Dr. Héjjas István nagyon érdekes előadása arról, hogy a zöld mozgalmak többet ártanak a környezetvédelemnek, mint amennyit használnak. Érdekes tények a globális felmelegedésről, Magyarország energiapolitikájáról, a vízienergia hasznosságáról és lehetőségeiről. Reméljük, minél több ember látja majd.

“A széndioxidnak nem lehet hatása a klímára, ugyanis ha sok a CO2 a levegőben, akkor reakcióba lép a vízgőzzel, és szénsavgőz keletkezik, ami sokkal nehezebb, mint a levegő. A széndioxid tehát ilyenkor magával rántja a még hatékonyabb üvegházgázt, a vízgőzt, és a rendszer önmagát kikompenzálja.”

“A betiltott freonok 90%-át az északi féltekén bocsátották ki, viszont az ózonlyuk mindig a Déli féltekén, az Antarktisz fölött lyukadt ki, csakhogy nincsenek olyan áramlatok, amik átvihették volna oda az északi féltekéről…”

“A klíma és a környezet állandóan változik. pl. 100 ezer évvel ezelőtt a Pilisi hegyekben vulkánok működtek, 10 millió évvel ezelőtt a Kárpát-medencéban víz volt, Izlandon pedig trópusi őserdő volt. Volt idő, mikor a Szahara fölött 100 méter vastag jégtakaró helyezkedett el.”

“Ha lennének vízi villamos erőművek Magyarországon, akkor 3-4 Ft lenne a villamos áram netto termelési költsége. Ugyanez atomerőmű esetén 10 Ft körül van, szélerőmű esetén 30 Ft körül.”

“(Szélturbinák) Ha a Paksi Atomerőművet ilyenekkel akarnánk kiváltani, akkor hazánkban kb. 10 ezer darabot kellene felépíteni. Mivel 93.000 négyzetkilóméter a területünk, ezért minden 10. négyzetkilométerre egy ilyen száz méter magas szerkezetet fel kellene építeni.”

“Minden égetéses energiatermelés során mindig radioaktív anyagok is kerülnek a levegőbe, még ha biomasszát is égetünk. … Ellenben az atomerőművek és vízi erőművek esetén ilyen anyag nem kerülhet ki.”


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »